Pregătiri pentru prima competiție de alergare

Asics Gel-Galaxy 9

Știam că voi avea nevoie de o pereche de pantofi de alergare, așa că m-am dus frumos la Hervis și după multe probe am luat modelul Asics Gel-Galaxy 9. Am ales acest model pentru că îmi place cum arată și mi-am simțit bine picioarele în ea. Deocamdată nu planific să particip la curse foarte lungi, așa că am luat doar mărimea necesară piciorului meu și n-am ținut cont de sfatul ca să fie cu o mărime mai mare. Sper să nu regret acest lucru. De asemenea nu am ținut cont nici de pronație, din simplul motiv că la vremea respectivă nici nu știam de așa ceva, adică habar nu aveam.

Urmează să verific pronația tălpii mele și pe viitor voi ține cont de acest aspect când o să mai cumpăr pantofi de alergare. Următoarea pereche va fi cu un număr mai mare, astfel că nu voi risca să am surprize neplăcute mai ales la coborâri sau la distanțe mai lungi de alergare.

@ maraton.info.ro

Deși există pantofi mult mai scumpi, pentru mine investiția de 300 de lei a fost una neobișnuit de mare și pentru restul articolelor necesare m-am dus în Decathlon, unde prețurile sunt mai mici, dar în materie de pantofi de alergare pentru teren plat acolo nu am găsit ce vroiam. Mi-am mai luat o pereche de șosete de compresie, o borsietă pentru telefon și chei și pantaloni scurți.

Aveam echipamentul necesar, tricoul tehnic urma să o primesc în pachetul kit, și totuși a lipsit ceva. Pregătirea fizică. Aveam la dispoziție două săptămâni de la luarea deciziei de participare la 8th Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2018 și până în ziua competiției, dar m-am lăsat înfrânt de cauze precum vremea de afară, oboseala de la muncă și nu în ultimul rând propriul meu confort. Distanța de 5km nu mă speriau deloc și singurul lucru care mă preocupa era să nu termin pe ultima poziție.

Știam că nu voi putea rupe nici hamul și nici gura târgului și mă așteptam ca mulți alții să fie mai rapizi decât mine (doh, 0 pregătire).

Ți-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe detalii prin Patreon!

Leave A Comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.