Pregătiri pentru prima competiție de alergare

Asics Gel-Galaxy 9

Știam că voi avea nevoie de o pereche de pantofi de alergare. Așa că m-am deplasat frumos la Hervis. După multe probe mi-am luat modelul Asics Gel-Galaxy 9. Am ales acest model pentru că îmi place cum arată și mi-am simțit bine picioarele în ea. Deocamdată nu planific să particip la curse foarte lungi. În consecință am luat doar mărimea potrivită piciorului meu. N-am ținut cont de sfatul ca să fie cu o mărime mai mare. Sper să nu regret acest lucru. De asemenea nu am ținut cont nici de pronație. Motivul este că la vremea respectivă nici nu știam de așa ceva.

Urmează să verific pronația tălpii mele. Pe viitor voi ține cont și de acest aspect. Atunci când o să mai cumpăr pantofi de alergare. Următoarea pereche va fi cu un număr mai mare. Astfel că nu voi risca să am surprize neplăcute. Mai ales la coborâri sau la distanțe mai lungi de alergare. Cele de la antrenamente sau orice competiție de alergare.

@ maraton.info.ro

Ultimele pregătiri pentru prima competiție de alergare

Deși există pantofi mult mai scumpi, pentru mine investiția de 300 de lei a fost una neobișnuit de mare. Pentru restul articolelor necesare m-am dus în Decathlon. Acolo prețurile sunt mai mici, dar în materie de pantofi de alergare pentru teren plat nu am găsit ce vroiam. Mi-am mai luat o pereche de șosete de compresie, o borsietă pentru telefon și pantaloni scurți.

Aveam echipamentul necesar. Tricoul tehnic urma să o primesc în pachetul kit. Și totuși mi-a lipsit ceva. Am neglijat total pregătirea fizică. Aveam la dispoziție două săptămâni de la luarea deciziei de participare la prima mea competiție de alergare. Dar m-am lăsat înfrânt de cauze precum vremea de afară sau oboseala de la muncă. Distanța de 5km nu mă speria deloc. Singurul lucru care mă preocupa era să nu termin pe ultima poziție.

Știam că nu voi putea rupe nici hamul și nici gura târgului. Mă așteptam ca mulți alții să fie mai rapizi decât mine. Totuși eram destul de optimist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.