Sfaturi legate de căutarea competițiilor de alergat

Inevitabil am ajuns în punctul de a oferi și sfaturi pe acest blog. După părerea mea a oferi sfaturi cuiva sau mai multor oameni, înseamnă o responsabilitate serioasă și trebuie tratat ca atare. Eu detest persoanele care oferă sfaturi fără a fi încercat domeniul respectiv. De obicei acele persoane sunt acei atotștiutori de pe terase (neapărat și o bere în fața lor), internet sau alte locuri. Detest și fazele în care de exemplu cumperi un produs și vine X și îți spune că „păi produsul acesta e nașpa, de ce nu mi-ai zis mie ce vrei că te îndrumam înspre locul ideal”, deși omul nu are nici măcar habar despre domeniul respectiv. Că deh, când vrem să facem ceva, musai să raportăm intențiile noastre la acești zei minunați ai planetei noastre.

Consider că este un lucru bun să încercăm lucruri noi și în eventualitatea eșecurilor să învățăm din greșeli. Nu suntem niște roboți care să trăim după niște formule logice sau rețete unice. Activitățile de explorare din viețile noastre eu le numesc simplu, „trial and fail”! Dar bineînțeles că atunci când dăm de persoane care au oarecare experiență într-un anumit domeniu, ne putem folosi de experiențele lor pe care sunt dispuși să le împarte cu noi. Aceste impărtășiri trebuie tratate transparent și cu sinceritate. Eu acum nu voi spune cum se câștigă un concurs, pentru că încă nu am câștigat nici un concurs. Nu voi da sfaturi despre nutriție, pentru că încă nu am experiența necesară.

Unde găsești toate aceste competiții frumoase?

La experiența mea fragilă de alergător, una dintre puținele întrebări pe care le-am primit destul de des, sună ca și cea de mai sus. Treaba este foarte simplă! După primele competiții mi-am dat seama că îmi place să particip la ele și doresc să încerc cât mai multe, să cunosc cât mai multe. Timpul atrage și diferite planuri, dar despre asta poate mai încolo.

Pasul 1

Fă o căutare pe Google cu textul „Calendar competitii Federatia Romana de Atletism – 2018” și acolo vei găsi o mulțime de competiții listate. Atenție! Eu încă nu am dat de o adresă anume care să conțină absolut toate competițiile existente și posibile. Unele sunt promovate mai bine, altele se află mai la început. Totuși spre bucuria amatorilor acestui sport, fenomenul ia amploare în România. Verifică mai multe adrese web listate la căutarea ta.

Pasul 2

Poți să creezi propria ta listă de evenimente de alergat prin Google Docs. Te ajută foarte mult să poți ține evidența lor. Eu prefer să listez și cele la care nu doresc să particip în acest an, dar care par interesante și poate voi participa pe viitor. Cu siguranță faptul că voi ști de existența lor, prin intermediul propriei mele liste, poate să mă ajute în anii viitori atunci când îmi voi planifica sezonul competițional.

Pasul 3

Accesează paginile de prezentare web a competițiilor și de asemenea explorează paginile de evenimente de pe Facebook a fiecărui eveniment. Pe aceste pagini de evenimente este recomandat să îți marchezi intenția ta de participare cu „interested” sau „going”. Acest lucru va atrage de la sine sugestii și din partea paginii Facebook cu evenimente similare care vor avea loc în viitorul apropiat. Astfel vei afla de mai multe evenimente care urmează să se organizeze.

Pasul 4

Alege evenimentele după propriile tale preferințe, care se leagă de distanța la care se organizează față de localitatea unde stai, distanța probelor organizate, natura terenului, frecvența cu care dorești să participi la astfel de evenimente, etc.

Pasul 5

Discută cu prietenii tăi care participă la astfel de evenimente. Leagă cunoștințe noi. Un loc bun de a găsi astfel de oameni este chiar Strava.

Ai văzut? Este foarte simplu și trebuie doar să fii descurcăreț pe un calculator personal sau chiar smartphone. Nu este chiar știința rachetelor. Eu până în acest moment am participat la 16 competiții și dintre toate acestea doar una regret și aia din cauza vremii și pentru felul în care a distrus ploaia terenul. Se mai întâmplă.

E posibil să existe și alte metode utile de a găsi competiții de alergat frumoase și atrăgătoare. Ți-aș mulțumi dacă ai dori să le împărtășești mai jos prin comentarii și dacă eventual mai ai întrebări, nu ezita să le adresezi tot prin intermediul câmpurilor de comentarii. Dacă eu nu voi putea să îți răspund, poate o va face altcineva. Baftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.