15. Crosul de Noapte – Asalt pe asfalt

Consider că atunci când îți propui un obiectiv este foarte important să muncești din greu și să faci tot posibilul să ți-l atingi. Pentru că nu ești robot și nu funcționezi pe baza unor algoritmi preciși, există posibilitatea ca anumite obiective să le atingi mai greu sau să nu îți iasă totul așa cum ți l-ai propus. Este foarte important ca după încercare să pui cel mai mare accent pe realizări și nu pe eșecuri. Eșecurile te fac mai puternic și nu e nevoie să îți consumi toată viața cu analiza eșecurilor.

Las în spate proiectul „Breaking 49:59”, pe care l-am alergat în cadrul concursului Crosul de Noapte de la Cluj-Napoca, eveniment ce a ajuns deja la ediția a 15-a. Un proiect al cărui obiectiv principal mi-a ieșit. Cu greu, dar mi-a ieșit. De această dată nu doresc să expun ce nu a fost ok, cu ce greutăți m-am confruntat. Hai să ne uităm pe ce anume mă pot baza și din ce anume continuăm clădirea drumului pentru viitor.

A fost o cursă grea, cu un început furibund. În ciuda anumitor factori am reușit să mențin un puls ridicat și am rezolvat chiar și o recuperare de stare în decursul a 10km. Atunci când simțeam că ies din calculele mele, exact în acele momente reușeam să adaug plusurile necesare ca să mai am șanse de a-mi atinge obiectivul. Efectele antrenamentelor tari în frig, ploaie, vânt, seara și firește în condiții normale.

Mi-am ridicat recordul personal pe distanța de 10km la 49:46 minute. Am depășit bariera de 50 de minute. Nu este tocmai un rezultat care să mă dea pe spate, mă așteptam la altceva. Dar știu că este un rezultat din care pot să îmi continui drumul meu în alergat și o să mai am ocazii să dobor și alte recorduri personale la aceeași distanță. Cel mai important este faptul că nu am renunțat, am reușit să îmi mențin motivația, am menținut un ritm cardiac ridicat și în ciuda faptului că la un moment dat timpul proiectat era de 54:44 minute (asta se calculează cu distanța parcursă, ritmul curent și distanța rămasă din total), am putut să îmi revin și să fac un final de cursă pe măsura mea.

Uneori este foarte greu să te afirmi la o dată planificată. Am avut o cursă foarte dificilă și mi-a ieșit obiectivul doar din cauza pregătirii detaliate și a antrenamentelor foarte tari. Altfel nu aș fi avut nici o șansă. Uneori îți merge alergatul, alteori te poartă doar efectele antrenamentelor sau nu îți iese. De asemenea sunt foarte sigur că într-o zi voi ieși la o alergare în mod aleator și voi zdrobi recordul meu pe distanța de 10km. Sunt dator față de mine cu acest lucru. Dar nu e nevoie să analizez nimic acum. Progresul este vizibil și constant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.