Cioc, Cioc. Cine e? PB!

Grávuj Miklós Henrich

De asemenea sunt foarte sigur că într-o zi voi ieși la o alergare în mod aleator și voi zdrobi recordul meu pe distanța de 10km. Sunt dator față de mine cu acest lucru. Dar nu e nevoie să analizez nimic acum. Progresul este vizibil și constant.

Așa încheiam relatarea mea legată de micuțul proiect personal intitulat „Breaking 49:59”. Ei bine, m-am înșelat! Pentru că am ieșit seara și nu ziua. În schimb am nimerit treaba la partea aleatorie. Pentru că în seara asta am decis să alerg un tempo de 10km. Nici prin gând nu mi-a trecut să încerc un record personal.

Antrenamentul a decurs bine. După ce am învățat cum pot să îmi depășesc handicapul provenit din munca zilnică de la birou, acum încep să pricep cum să alternez efortul cu odihna. Nu este nici un secret, dar nu există nici o rețetă absolută. Cheia poate să însemne experiența acumulată și atenția sporită la semnalele interioare ale organismului și cele exterioare ale trupului.

M-a bătut grija să mă uit pe ceas pe la km 6. Acolo mi-am dat seama că am o șansă să îmi dobor recordul personal pe distanța de 10 km. Alerg cu impresia că tehnica mea de alergat avansează și se îmbunătățește pe zi ce trece și respirația funcționează din ce în ce mai bine. După kilometrul 6 am început să alerg un pic mai iute și cu grija să nu încetinesc.

A fost o experiență plăcută. Deși nu am tras la maxim, totuși am depășit recordul personal precedent de 49:46 minute și acum mă aflu la 48:36. Aspectul legat de „maxim” este relativ. Mă refer la faptul că azi nivelul meu maxim e de 48:36 minute pe 10km, dar simt că munca depusă la antrenamente și starea organismului meu se află la un nivel mai ridicat.

Ca să ajung la un nivel și mai ridicat, în termeni de cifre, trebuie să mă lupt cu alți pași de învățare legate de alergat. Degeaba există potențialul, dacă nu e exploatat și utilizat. Saltul se face treptat. Pot să afirm că și azi am învățat o mulțime de lucruri detaliate legate de alergat și călătoria continuă. Urmează un proiect nebunesc de tot. Fii pe fază!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.