2 ani de alergat

2 ani de alergat

În data de 15 aprilie voi împlini doi ani de când m-am apucat de alergat. Cu această ocazie am dorit să ridic un pic nivelul de sărbătoare și am decis să alerg al 5-lea Maraton de al meu.

Așa cum mă știi, era obligatoriu să îmi depășesc recordul personal de 5:06:48 ore, care data din 06.02.2020. Am decis să lansez și un mic joc prin care participanții trebuiau să ghicească cât mai aproape posibil timpul pe care urma să o alerg. Iată participanții și pronosticurile lor:

NumePredicțieSursa
Báthori Zsigmond4:09:47FB
Mészáros Zsolt5:50:00Blog
Péterfi Attila Levente5:14:19Blog
Csegedi Kinga4:55:19FB
Grávuly Vilmos Szilárd4:37:00FB

Cum a decurs alergarea aniversară?

Am reușit să pornesc binișor și mențineam un pace bunicel între 5:10min./km și 5:45min./km până la kilometrul 13. Acolo m-a apucat diareea și am pierdut timp prețios și în urma rezolvării problemei am simțit și o ușoară întindere la piciorul stâng.

N-a contat timpul pierdut, cât a contat pierderea în materie de vitamine și săruri, fapt care urma să pună amprenta pe evoluția ulterioară. Așadar de la un timp proiectat undeva în jurul a 3:55:00, a urmat o luptă cu recuperarea sărurilor și decizia de a nu abandona în nici un fel competiția mea imaginară.

Un antrenament obișnuit l-aș fi abandonat în secunda următoare. Aici m-am bucurat și de ajutorul mega util din partea prietenei mele, pe post de voluntară la „punctul de hidratare”. Tot mulțumită ei, ai putut viziona și anumite raportări pe pagina de Facebook din timpul acestui eveniment personal.

Mulțumiri

Mulțumesc prietenei mele Kinga pentru susținerea nemărginită. Eu sunt un luptător nebun, dar pe la kilometrul 40 când începea să alerge lângă mine, era cât pe ce să mi se spargă oala (plâns). Maratonul scoate din tine înfățișările cele mai umane!

Mulțumesc tuturor celor care ați urmărit evenimentul meu personal, care în ciuda luptei neașteptate, cred că a fost o distracție pe cinste. Mulțumesc participanților la predicții. Ați oferit niște pronosticuri foarte interesante și vă sunt recunoscător pentru acest lucru. Ați fost minunați.

Rezultatul

Acum am un nou record personal pe distanța de Maraton. 4:31:30 (asta mi-e nivelul oficial). Îți promit că o voi zdrobi, nu…, o voi spulbera cât mai devreme posibil. Sunt mulțumit pentru faptul că am putut termina alergarea planificată pe ziua de azi și sunt mâhnit pentru că știu că puteam mult mai mult. Voi reveni precum un lup înfometat! DA?!

Câștigătorul concursului

Este verișorul meu drag, Grávuly Vilmos Szilárd, cu predicția de 4:37:00. Acum dânsul va primi privilegiul de a alege un subiect despre care voi scrie un articol pe acest blog în următoarele 7 zile. Subiectul trebuie să aibă legătură cu alergatul și cei doi ani pe care îi las în spate.

Sper totuși că fiecare dintre voi s-a distrat și dacă v-a plăcut această inițiativă, am să mai fac figuri similare și pe viitor. Sunt sigur că nu voi uita niciodată această zi!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.