3 concursuri preferate și 3 concursuri aflate pe lista mea

Ultimul concurs, cu precădere distractivă, ne-a dat o câștigătoare. Câștigătoarea a avut prilejul de a comanda un articol pe acest blog uitat de lume și de Dumnezeu. În acest articol voi posta 3 concursuri preferate dintre cele la care am participat și alte 3 concursuri la care doresc să ajung.

3 concursuri preferate

Este evident faptul că mi-e foarte greu să aleg 3 concursuri peferate din multele la care am participat. Concursurile, fie ele mici sau mari, sunt foarte necesare și utile. Totuși voi încerca să folosesc filtre mai extreme și să aleg 3 din ele.

WizzAir Cluj-Napoca Marathon

Grávuj Miklós Henrich - WizzAir Cluj-Napoca Marathon

Este competiția la care în 2018 am participat la proba de 5km, apoi în 2019 am obținut un record personal la distanța de semimaraton (21,1km). Urmând ca la următoarea ediție să alerg distanța de maraton. Este o competiție specială de la care nu exclud nici varianta ștafetă pe viitor, pentru că organizarea se află la un nivel foarte ridicat.

Pentru mine această competiție înseamnă foarte multe. Este locul în care m-am îndrăgostit de alergare în anul 2018, la prima mea participare la o competiție de alergare. Atunci am participat fără antrenamente. M-a captivat atmosfera ei condimentată din plin cu picături ale sportului.

Mureș 24H

Grávuj Miklós Henrich - Mureș 24H

În 2018 am participat ca și spectator și fotograf amator. L-am „vânat” pe Robert Hajnal vreo 5 ture și am gustat zeci sau poate chiar sute de mușcături ale tânțarilor. Toate acestea la un loc au născut în mine curiozitate. Curiozitate uitată pe parcursul progresului meu și s-a pierdut undeva în adâncul meu.

Peste un an, cineva cu care trebuia să alergăm în echipă a făcut un gest woodoo anunțându-mă prin Iunie că va participa la concurs în proba de solo. Fiind nebuni după provocări, aproape că nici nu a contat lipsa pregătirii și am participat la concurs. Concursul de ultramaraton m-a marcat pe viață și a însemnat o experiență unică pe care doresc să continui până voi putea din punct de vedere fizic! Este greu să îmbrac prin cuvinte aceea experiență.

Ciucaș 3X

Grávuj Miklós Henrich - Ciucaș X3

Am participat la proba de maraton. Este concursul care m-a prins cu șireturile desfăcute în jurul kilometrului 1, putând să urmăresc cum trec pe lângă mine sute de concurenți. Ascensiunea în forță, jumătate nervos și jumătate disciplinat, până în Vârful Ciucaș este o experiență imposibil de uitat.

Coborârea foarte abruptă de după Cabana Ciucaș mi-a tăiat orice chef de viață, pentru ca după aceea coborâre dezgustătoare să îmi revin și să realizez cel mai tare finish din viața mea, adaptat la condițiile de munte. Treceam de fiecare concurent ce-l zăream în fața mea și ultimul kilometru cu alergare „ALL-IN”. Acele minute au produs un click important în mine al cărui detalii se vor afla în viitorul apropiat.

3 concursuri aflate pe lista mea

Ar trebui să fiu ipocrit să nu recunosc că planific să particip la cursele listate mai jos. Cu siguranță mai am foarte mult de muncă, dar progresul meu constant îmi dă încredere că voi reuși să îmi continui și să-mi îndeplinesc visele care vor deveni realitate.

Tryavna Ultra, 144km, Bulgaria

Această probă necesită 4 puncte ITRA adunate în ultimii 4 ani. Eu în acest moment am 2 și situația globală actuală nu mă ajută să mai adun alte puncte ITRA. Încă nu-i nimic pierdut pentru anul 2021, dar nici capăt de lume nu ar fi dacă aș reuși să particip abia peste 2 ani de zile.

UTMB, 171 km, Franța, Italia și Elveția

@ https://fullcoursetrails.com/utmb-the-humble-giant/

Această probă necesită 15 puncte ITRA adunate în ultimii 2 ani, din maximum 3 competiții. Direcția este clară de a mă orienta spre competiții de trail ai căror probe valorează 5 sau chiar 6 puncte ITRA. Sună dur, dar mi se pare parcursul normal în stilul de viață ce mi-am ales.

Spartathlon, 246km, Grecia

Un traseu legendar care conectează Atena cu Sparta. Se trece prin nu mai puțin de 75 checkpointuri, la care organizatorii îi discalifică pe concurenții care nu se încadrează în timpii limită sau sunt mult prea epuizați. Criteriile de acceptare se află la un standard ridicat. Eu zic că acest concurs poate fi numit tatăl și mama tuturor concursurilor de alergare!

Este destinația finală a drumului meu. Foarte probabil după acest concurs am să mă retrag din competițiile de mare anvergură și am să-mi văd de treburile personale. Sau nu. Pentru că deocamdată nu pot să promit nimic.

Ei bine, dacă voi reuși toate acestea, atunci voi fi fericit și am să îmi permit să mă numesc om. Alergarea pe durata celor 2.5 ani, pe care i-am lăsat în spate, simt cum m-au transformat și cum mă transformă în continuare. Drumul către Spartathlon cu siguranță că o să mă schimbe într-o măsură radicală. Sper eu ca în sensul pozitiv, pentru că până acum alergarea m-a convertit într-un om mai bun. La finalul drumului vreau să fac un video pentru tine. Cu un zâmbet pe durata unui minut întreg, fără cuvinte.

Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.