Cum ți-ai schimbat stilul de viață în ultimele 7 luni?

stilul de viață

Cred că a venit timpul să discutăm despre stilul de viață. Mie îmi place să urmăresc și să observ întâmplările din jur. Am tot amânat abordarea profundă al unui anumit subiect pe acest blog.

Au trecut 7 luni de la apariția SARS-CoV2/COVID-19. Mă așteptam ca o bună parte a oamenilor să ia atitudine. Mă așteptam să-și îmbunătățească starea de sănătate.

Credeam că oamenii vor să fie sănătoși și fac ceva concret în acest sens. Mă gândeam că își vor mări șansele în lupta cu virusul. Din păcate observ contrariul așteptărilor mele.

Stilul de viață cel mai rușinos ce am văzut vreodată

Observ că în continuare cozile de la fast-fooduri sunt încă lungi. Rar văd exemple de mâncăruri preparate acasă din produse neprocesate. Este mult mai comod un selfie la coada de la fast-food, precum și gunoiul de pe tavă.

Observ că se dispută orice trece pe timelineul Facebookului și mă minunez de ardoarea prostiei. Acum 15 ani eu făceam blogging deja. Vreme pe când vitejii care luptă cu ardoare pentru „adevăr” poate nici nu știau să pornească un calculator.

Poate că între timp au învățat cum se pornește un calculator. E bine că sunt capabili să lupte, dar este un mare păcat că nu sunt în stare să își utilizeze energia pe lucruri mai utile.

Majoritatea oamenilor de azi habar nu au cum să filtreze informațiile, cum să verifice de mai multe ori o știre sau să își traseze prioritățile.

Exemplul cu Bill Gates și disputele din jurul acestui subiect

Doar un simplu exemplu. Oameni buni! Vrea Bill Gates să omoare lumea? Așa susțin teoriile conspirației. Eu nu știu și nu am dovezi! A ajutat Bill Gates oamenii săraci din Africa? Așa s-a spus în mass-media. Eu nu știu și nu am dovezi!

Cu ce vă ajută să vă tot bălăcăriți, oricare fiind credința voastră? Au devenit știrile brusc niște surse de încredere curate precum lacrima? Au devenit teoriile conspirației sursele voastre de inspirație? Cu ce vă ajută?

Stilul de viață sănătos

Mi-e greu să propun ca și exemple persoane care de ani și zeci de ani de zile încearcă să ducă un stil de viață sănătos. Consider că tot timpul este loc de mai bine.

Dar poate că în loc de atâta bălăcăreală inutilă, ar fi mai ok alte lucruri. Poate ceva activitate fizică, somn, dietă echilibrată, Vitamina D3, Vitamina K2, Magneziu, Zinc, N-Acetilcisteină, etc.

Informațiile există pe internet. Nutriționiștii vă stau la dispoziție. Sunt sigur că fiecare persoană ar fi capabilă să își clădească un stil de viață mult mai sănătos decât cel curent.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.