
Natura manifestărilor exagerate din acest an te privează de la dreptul de a fi greșit. Trăim vremurile în care se răstălmăcesc fundamental principiile morale și juridice. Omul a intrat, total nepregătit, în era informației și a comunicării.
O bună parte a oamenilor au devenit lupi moraliști, luptători înveninați. Dacă nu accepți lecții de moralitate de la cei neinformați sau inculți, riști să fii catalogat rasist, xenofob, terorist. Bunătatea și înțelegerea începe să piardă teren chiar și în dialogurile unu la unu.
Oamenii accesează prea multe informații și le consumă în mare viteză. Consumul furibund al avalanșei de informații îi face să creadă că ei știu mai bine orice. Încearcă doar să deschizi un subiect cu cineva. Există șanse mari ca respectivul să aibă ceva de adăugat, rectificat sau chiar să demonteze afirmația ta.
Ce contează rostul? Se reacționează la titluri de știri. Se iau poziții pe fragmente de informații nedigerate. Se consumă materiale ieftine. De ce mai ai pretenția de a purta dialoguri valoroase cu oricine? Din fericire nu e toată lumea așa. Deocamdată.
În această isterie purtată de pe canapea, ai șanse uriașe ca să fii privat de la dreptul de a fi nevinovat în intenție, dar vinovat în percepție. Percepții fundamentate pe cele mai sus amintite. Uite atât de ușor poți să devii dintr-un moment în altul un criminal al corectitudinii politice.
Dreptul de a fi greșit este exemplul perfect. Arată că cel aflat în spatele unei manifestații, de cele mai multe ori vehemente, are dreptul de a fi greșit și are drepturi în circumstanțele lui. Acele drepturi se pierd în circumstanțele confortabile ție.
Acum, în era informației, ignoranța a devenit un răspuns și o alegere cât se poate de isteață. Foarte rar îți spun ce anume să faci. Dar îți doresc să stai departe de rahatul isteric purtat de majoritatea oamenilor. Sportul a devenit o opțiune mai bună decât niciodată!
Copertă: Designed by pch.vector / Freepik