Ne motivăm reciproc

ne motivăm reciproc

Este foarte benefic să ne motivăm reciproc. Știu că am inspirat deja câteva persoane care îmi urmăresc activitățile sportive. Sunt conștient că există și alte surse de inspirație mult mai bune. Și dacă nu ar exista, atunci probabil că le-am căuta. Dacă ne-am apuca să le căutăm, le-am și găsi!

De ce este bine să ne motivăm reciproc?

Motivarea reciprocă ne ajută să nu avem timp pentru persoane mediocre. În loc să fim trași în jos, vom fi ajutați să evoluăm. Vom putea evita stările generale mohorâte. Efectele toxice este bine să le eliminăm.

Nu contează numărul oamenilor care te înconjoară. Contează calitatea oamenilor din jurul tău. Oamenii de calitate se motivează reciproc. Motivarea reciprocă duce și la împărtășirea multor idei utile.

Și eu primesc motivație din partea multora

Din partea celor care mă citesc și mă urmăresc. Văd reacțiile tuturor. Simplul fapt că un mesaj ajunge la voi, aceasta se întoarce la mine ca o nouă motivație. Mă motivează să nu las garda jos.

Obișnuiesc să primesc și mesaje private. Nu puține. Le accept și pe ele cu foarte mult drag. Deși repet, eu încă nu am obținut așa de multe în drumul meu de sportiv amator. Un mesaj recent sună așa:

Mă inspiră ceea ce împărtășești despre tine pe Henrich.ro. Mă motivezi și toți cei care sunt puternici fac la fel în această perioadă cu cei mai slabi.

Tocmai vroiam să amân un antrenament de la o oră târzie pentru dimineață. După o asemenea mărturisire, crezi că am mai amânat antrenamentul sau m-am apucat de treabă?

De multe ori sunt măgulitoare cuvintele primite de la cititori și le sunt recunoscător pentru astea. Dar să nu uiți un lucru foarte important. Slabi sunt cei care cred despre ei înșiși că sunt slabi. Tu ești ceea ce crezi că ești!

Cum aș dori să te inspir și să te motivez?

Tot ceea ce fac, scriu sau relatez, nu trebuie luată ca o rețetă! Nu trebuie percepută ca o indicație absolută. Progresul și rezultatele mele trebuie să rămână doar o posibilă sursă de inspirație pentru tine.

Tu trebuie să ai propriile tale trăiri. Propriile tale eșecuri și succese. Trebuie să continui să cercetezi și să îți modelezi planurile pe trăsăturile tale personale.

Altfel pățești precum cei care blamează sistemul și nu au încredere în ea, dar când vin indicații din vârful sistemului, stau capra. Nici o întrebare. Nici o îndoială.

Lumea prea s-a învățat să primească totul pe tavă. Păi o entitate, sau o persoană, care ieri nu te-a tratat cum se cuvine, de ce ai fi convins că azi nu te înșeală?

Dacă tot ne inspirăm reciproc, hai să o facem cu cap!

Oricine poate greși. Greșelile sunt chiar necesare. Nu există rezultate mari fără greșeli în drumul spre succes. Pentru că nu există perfecțiune pe lumea asta.

În schimb existăm noi oamenii care suntem splendizi. Atâta doar că foarte mulți au uitat acest lucru. S-au blocat la nivelul eșecurilor. Tu nu mai vrei să fii sortit eșecurilor!

Tu ești tot ceea ce a fost și poate fi vreodată. Tu ești plină de putere, creativitate, intuiție și cunoștințe. Toate astea se așteaptă doar să le deschizi calea în mintea ta. Pentru a ieși din iluzia bulei celor cinci simțuri.

Pentru că o singură viață ai și ar fi bine să nu îți bați joc de ea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.