Obiectivele mele în alergat pe anul 2020

obiectivele mele în alergat pe anul 2020

Aveam trasate toate obiectivele mele în alergat pe anul curent cu mult timp în urmă. Mi le-am trasat încă din luna noiembrie anului trecut. Dar situația de pandemie la nivel global mi-a schimbat planurile. Sunt sigur că nu doar pe ale mele. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțăm la planurile noastre.

Obiectivele mele în alergat și importanța lor

Există foarte mulți factori care nu țin de noi. Drept urmare adaptabilitatea este o abilitate extrem de importantă. Atât în antrenamentele sau competițiile de alergat, cât și în clădirea planurilor. Alergările fără un plan anume pot să conducă mai mult pe zona distractivă. E un lucru destul de normal și la locul lui.

În cazul meu distracția funcționează altfel. Dacă aș alerga doar din distracție, poate că aș alerga mult mai puțin. Pentru mine să am un plan, sau mai multe planuri, sunt la fel de importante precum aerul ce-l respirăm. Fără un plan anume mi-aș pierde foarte rapid interesul și dedicația. Probabil că sună ciudat, dar pentru mine drumul către atingerea unui obiectiv mi se pare foarte emoționant și distractiv.

Drept urmare, am decis să public obiectivele mele în alergat pe acest an. Cel puțin alea care se pot defini în această perioadă incertă. Din vreme ce nu am date legate de posibilele concursuri din acest an, am să mă focusez pe obiective de timp. Prin alte cuvinte pe recorduri personale.

Distanța populară de 5km

Doresc să alerg această distanță sub 20 de minute, până la sfârșitul acestui an. Momentan recordul meu personal este de 22:25 minute. Este poate cel mai dificil obiectiv din întreaga listă. Nu-i nici o problemă. Acest lucru o face poate și cea mai importantă.

Distanța de cros, 10km

Această distanță vreau să o alerg sub 45 de minute. Recordul personal curent este de 48:36 minute. E posibil să greșesc, dar mi se pare obiectivul cel mai ușor de îndeplinit. Deși crosul este cea mai aparte distanță dintre cele oficiale. Trebuie să o alergi nici prea iute, dar nici prea lent.

Distanța de semimaraton, 21.09km

Vreau să încep anul viitor cu un record personal sub 1:45:00 ore pe distanța de semimaraton. Mă aflu momentan la timpul de 1:52:28, dar știu că deja sunt capabil de mai mult. Rămâne doar să vedem. E un obiectiv foarte necesar, ca să am provocări interesante pentru Mureș Half Marathon din 2021.

Distanța de maraton, 42.19km

Aici îmi ajunge doar să termin sub 4 ore și am să fiu mulțumit pe anul acesta. Mi se pare distanța la care se poate câștiga cel mai mult timp. Mai ales de la un record personal de 4:31:30. Totuși e distanța care necesită cea mai bună pregătire. Altfel după kilometrul 13 sau 17, or să vină gândurile nașpa din timpul alergării.

Distanța de ultramaraton, peste 50km

Pentru distanța de ultramaraton nu mi-am făcut nici un plan. Deocamdată urmăresc cu foarte multă atenție ce se va întâmpla cu competițiile din acest an. Și sunt sigur că nu sunt singurul cu această curiozitate. Totuși cred că n-ar fi un lucru nașpa să alerg cel puțin 140km în decursul a 24 de ore. În luna mai 2019 am reușit 60km. Iar în luna iulie 2019 am alergat 105.59km.

Astea fiind scrise, anul continuă și pregătirile prind o nouă nuanță. Nuanța perfecționalizării tuturor cunoștințelor acumulate în decursul celor doi ani trecuți. Și a aplicării lor mai eficiente în practică.

Tu ce obiective de alergat ai pentru acest an? Nu-mi spune că nici una!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.