Somon prăjit cu lămâie și garnitură vegetală ușoară

somon prăjit

Exorcizarea veganului

Pentru început îți propun o rețetă cu somon prăjit, marinat în piper și usturoi. Garnitura este compusă din legume ușoare.
Preparare 15 mins
Gătire 25 mins
Răcire 10 mins
Total 50 mins
Categorie Fel principal
Porții 2 persoane
Calorii 345.62 kcal

Ingrediente
  

  • 250 g file de somon congelată fără piele
  • 225 g fasole verde lină congelată
  • 100 g orez alb cu bob mare
  • 3 căței usturoi
  • 1 morcov mediu
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă albă
  • ulei de măsline extra virgin
  • cimbru
  • piper negru
  • sare

Mod de Preparare
 

  • Somonul decongelat se marinează pe ambele părți cu sare, piper negru și usturoi tocat. Se ține așa timp de 6 ore, câte 3 ore pe fiecare parte. Eu am marinat doar partea de sus de fiecare dată.
    somon prăjit
  • Se gătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. De obicei sunt necesare 18-20 minute. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul se taie în felii rotunde. Lămâia se taie în 4-6 felii pe la jumătatea fructului. Restul se storc pentru aromă și feliile stoarse se păstrează pentru etapa în care vom găti legumele.
    morcovi
  • Se toarnă fasolea în apă sărată și se pune la foc timp de 8-10 minute. După ce se scurge apa de pe fasole, punem oala înapoi pe foc și introducem feliile de lămâie stoarse cu fețele în jos. În momentul în care încep să se prăjească vom introduce peste feliile de lămâie, fasolea verde uscată. Amesctecăm câteva momente și între timp vom condimenta cu parte din zeama de lămâie stoarsă, sare și cimbru. Apoi turnăm 2 dl apă peste acel amestec, punem capacul pe oală și o ținem pe foc așa până se evaporă apa aproape în totalitate.
    fasole cu lămâie
  • Într-o tigaie punem hârtie de copt și, după ce se încinge tigaia, punem câteva picături de ulei de măsline. Introducem în tigaie ceapa pe care o lăsăm foarte puțin, fără să se prăjească. La scurt timp amestecăm peste ceapă feliile de morcovi. Condimentăm cu boia de ardei și cimbru. Lăsăm să se prăjească un pic, după care în mijlocul tigăii facem loc pentru feliile de somon. Peste feliile de somon adăugăm zeama de lămâie rămasă de la stoarcere. Feliile de somon se prăjesc pe ambele părți cc. 2 minute, dar nu mai mult de 3.
    somon prăjit

Servire: 387.5gCalorii: 345.62kcal
Carbohydrați: 48.14gProteine: 16.05g
Grăsimi: 0.7gGrăsimi Saturați: 0.6g
Sodiu: 0.25mgFibre: 26.2g
Zahăruri: 2.22g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evaluare Rețetă




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.