Alerg pentru copii din căsuțele familiale

copii din căsuțele familiale

Voi alerga pentru copii din căsuțele familiale, în cadrul proiectului „24h pentru un zâmbet”. Este vorba despre un eveniment sportiv caritabil, organizat în fiecare an de Clubul Sportiv Xterra Bihor. Există două modalități de participare la acest eveniment. Participare virtuală și participarea fizică. Am ales participarea virtuală, care înseamnă că voi alerga în locurile obișnuite unde îmi efectuez antrenamentele de alergare.

Scopul acțiunii caritabile

Strângerea fondurilor necesare în vederea achiziționării dotărilor necesare pentru 3 căsuțe de tip familial. Căsuțele de tip familial se află în gestiunea DGASPC Bihor, și asigură copiilor din orfelinate un mediu de dezvoltare cât mai apropiat cu cel dintr-o familie obișnuită. În necesarul curent se află 3 mașini de spălat haine, 3 uscătoare de haine, 7 sisteme complete PC, 1 încălzitor de apă, 3 blendere pentru mâncare bebeluși și 2 călcătoare. Obiectivul este de a obține în urma donațiilor suma minimă de 20.000 lei. Până acum s-au strâns peste 2.500 lei.

Cine este DGASPC Bihor?

Este vorba despre o direcție guvernamentală, care din păcate primește de la stat doar fondurile necesare plății asistenților familiali și a medicamentelor și alimentelor necesare copiilor. Investițiile în spațiul de locuit sunt mai vaste. E nevoie de haine, aparate de uz casnic, mijloace informatice și multe altele. Toate aceste nevoi trebuiesc asigurate din alte surse. Aici e punctul în care intervine DGASPC Bihor, împreună cu alte asociații non-guvernamentale.

Istoricul evenimentului „24h pentru un zâmbet”

Se aleargă, și se strâng fonduri, pentru copii din căsuțele familiale de 10 ani încoace. Evenimentul se află deja la ediția cu numărul 10. Organizatorii intenționează să continue acest proiect și pe viitor. Casele familiale reprezintă o soluție mult mai umană față de orfelinate. După cum probabil știi deja, multe orfelinate se închid rând la rând. În schimb, în casele familiale copii beneficiază de un mediu mult mai apropiat de o familie decât de un spital (tip orfelinat).

Ce câștigă copii de la o casă familială?

Pot să aibă acces la o educație în școală și să învețe unii de la ceilalți. Lumea trebuie să înțeleagă, și acest aspect este unul foarte important, că aceste case nu înlocuiesc familia. În continuare adopția rămâne cea mai bună soluție pentru copii orfani. Dar pentru copii care nu au acces la opțiunea de a fi adoptați, casele familiale rămân cea mai bună variantă posibilă. Li se asigură cele necesare unei vieți mai bune. Se încearcă oferirea condițiilor la nivelul unei familii cu venituri medii și ceea ce ar considera o asemenea familie un nivel minim de dotări.

Cum poți ajuta copii din căsuțele familiale?

E simplu! Și de această dată eu am să alerg. Deja am efectuat partea mea de donație la înscriere, dar până în data de 31 Decembrie 2021 voi alerga simbolic pentru această cauză nobilă. Tu, în schimb, poți să donezi pentru copii din casele familiale. Poți dona orice sumă dorești tu, în următorul cont bancar:

Banca ING
IBAN: RO48INGB0000999912035419
Beneficiar: Grávuj Miklós Henrich

Revolut
IBAN: RO59 BREL 0005 5007 3887 0100
Beneficiar: Grávuj Miklós Henrich

Pentru cei care vor să doneze anonim, rog să adauge la referință cuvântul „anonim”. Toate sumele donate vor fi administrate transparent, cu numele donatorului, data donației și suma donată. Cei care optează pentru donație anonimă, vor fi listați doar cu inițialele numelui lor. În cazul screenshoturilor, vor fi hașurate (ascunse) detaliile sensibile. În cazul donațiilor anonime se vor ascunde atât detaliile sensibie, cât și numele donatorului, mai puțin inițialele.

La sfârșitul evenimentului, suma strânsă va fi trimisă celor de la Clubul Sportiv Xterra Bihor. Voi mai interveni și prin intervenții scris, live și video pe pagina de Facebook dedicat acestui blog. Haideți să scăpăm bassul din nou! 😀

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.