Arta consistenței pe vremea psihozei moderne

arta consistenței

Decizia mea de ieri, legată de modul în care sunt dispus să dau mâna cu cei pe care îi salut, este doar o mică parte din arta consistenței. Dar vertebratenia, curajul și consistența omului în acțiunile sale sunt destul de importante în vremurile psihotice de astăzi. Azi îți voi povesti despre elementele din jurul deciziei de ieri. Nu le transmit ca pe niște explicații, mai mult prezentarea modului meu de abordare.

Atunci când iei o decizie și faci ceva diferit față de alții, acolo se formează două căi. Dacă ai luat decizia să faci ceva diferit de trendul curent, motivând că trendul e lipsită de consistență, înseamnă că una dintre căi (sau părțile participante) este lipsită de consistență. În cazul nostru cele două căi, despre care discutăm, sunt calea consistenței și calea inconsistenței. Cineva se încadrează în arta consistenței și altcineva nu.

Dar oare decizia mea de ieri se încadrează în arta consistenței?

Mi-ar plăcea să nu mă văd nevoit să explic tot timpul orice lucru de la A la Z. Eu nu ofer mura în gură, pentru că ea nu există. Mura în gură există în pădure sau după o partidă de cumpărături de mure. În rest există doar expresia de mură în gură. O expresie fără rădăcini realiste. Eu cred în valoarea individuală și diferențele între indivizi. Mai cred și în înțelegere și puterea de colaborare în grup. Dacă aș încerca să împărtășesc rețete de gândire, acel lucru ar fi un afront individual la fiecare cititor de al meu. Astfel că te invit să tragi tu singur concluziile.

Eu, în schimb, îți arăt în cel fel de condiții aș fi dispus să revin la datul cu mâna promovat cu atâta pasiune de politicieni, adică cu pumnul, și doctorii care lucrează mână în mână cu politicienii.

  • dacă vom deschide ușa de la intrarea blocului tot cu pumnul și nu cu mâna
  • dacă vom deschide orice poartă cu pumnul și nu cu mâna
  • dacă vom împinge căruciorul de la hypermarket cu pumnul și nu cu mâinile
  • dacă vom tasta tastatura de la ATM cu pumnul și nu cu mâinile
  • dacă vom scrie cu pixul de la ghișeu ținând pixul cu pumnul și nu cu degetele

Aș putea continua cu cercul, sau circul, acestor exemple. Dar cred că ai prins ideea. Depinde cât de mult te-a afectat psihoza modernă. Ideea este că obiectele de mai sus nu sunt tot timpul dezinfectate ca pentru niște mimoze slabe. Spălatul pe mâini o practic de mic copil și înaintea fiecărei sesiuni din fața calculatorului. Așa m-am obișnuit. Înainte de psihoză și tot la fel și în continuare. Nu trebuie să ne apucăm de gesturi aiurea și să ne prefacem cât de prudenți suntem. Te salut!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.