Ce este și cum funcționează Pi Network? Invitație în Pi Network!

Pi Network

Am auzit recent despre Pi Network sau Rețeaua Pi. Mă gândeam că ar putea fi o oportunitate de a mina o nouă criptomonedă. Mi-a trecut prin gând că poate e nevoie de o mașină Raspberry Pi pentru minatul acestei criptomonede. Ei bine, nu este așa!

Ce este Pi Network?

Pi este prima criptomonedă digitală care poate fi minată și cu telefonul mobil. Mai simplu, mai scurt și mai clar nu cred că aș putea să îți explic. Așa este descris și pe pagina web oficială minepi.com. Minatul criptomonedei Pi în Pi Network este total gratuită și poate fi efectuată cu ajutorul unei aplicații mobile.

Criptomoneda Bitcoin respectă un model de minat dificil, foarte costisitor și solicitant de energie. La polul opus, în Pi Network, se găsește o criptomonedă accesibilă tuturor. Criptomoneda Pi se poate mina cu foarte mare ușurință și cu un telefon mobil deștept. Smartphoneul trebuie să fie compatibil cu aplicațiile de pe Google Play sau App Store.

Rețeaua Pi Network a fost creată în anul 2019 de către antreprenori cu doctorate obținute la Universitatea Stanford, din California, Statele Unite. În momentul scrierii acestui articol, Pi Network are peste 13 milioane de utilizatori.

Cum funcționează Pi Network?

Potrivit concepției de bază, nu este nevoie de aparate de minat scumpe care consumă multe resurse. Mecanismul PoW (Proof of Work) aplicat în cazul Bitcoin este responsabilul pentru consumul enorm de resurse.

În cazul Pi Network se utilizează SCP (Stellar Consensus Protocol). Datorită protocolului Stellar, îți ajunge să folosești doar aplicația mobilă. Această aplicație mobilă se poate folosi împreună cu numărul tău de telefon. Aplicația este foarte economică din punct de vedere energetic. Rulează în fundal și nu îți suprasolicită telefonul. Nu te blochează în activitățile tale zilnice uzuale pe telefonul tău.

Nu ți se cere nici măcar un leu. Ajunge să intri o singură dată pe zi în aplicație și să îți activezi minatul printr-un buton. Acest lucru este necesar pentru a confirma că nu ești robot. În momentul trecerii de pe versiunea beta pe versiunea live, utilizatorii vor trebui să parcurgă un proces de verificare. Acest lucru va fi necesar ca să se poată elimina trișorii și roboții. Se înțelege de la sine, că o persoană poate să aibă un singur cont, pe un singur dispozitiv, în Pi Network.

În aplicația menționată vei găsi un contor care îți arată permanent situația soldului de criptomonedă Pi. Fiecare utilizator poate să producă un anumit token de Pi pe oră. Această cantitate se poate mări prin nivelul utilizatorului actual. Acum nu intru în detalii, dar cu cât inviți mai multe persoane cu atât o să-ți crească cantitatea de tokenuri Pi produse pe oră. Calculele sunt valabile pe un singur nivel, nu este o schemă MLM.

La ce poate fi utilizat criptomoneda Pi?

Au fost anunțate trei faze în Pi Network. Proiectarea, testarea și versiunea live. Momentan rețeaua se află în faza a doua, cea de testare. În acest moment, nu poți folosi la nimic criptomoneda Pi. Dar ai văzut unde a ajuns Bitcoin. Poate această rețea o să aibă succes, poate nu. Asta vom afla abia atunci când se ajunge în faza a treia. Doar că atunci o să fie destul de greu să intri și să produci așa cum încă se poate produce în această fază.

Viziunea dezvoltatorilor Pi Network nu se limitează doar la crearea unei criptomonede. Conform misiunii echipei, ei vor să creeze și o platformă de contract smart sigure care pot fi operate de către oameni obișnuiți. O altă idee îndrăzneață a echipei se leagă de o platformă peer-to-peer global.

O dată cu trecerea pe versiunea live, tokenurile minate vor putea fi valorificate la burse. Vorbim despre bursele care susțin criptomonezile. Implicit înțelegem că o miză importantă va fi de asemenea intrarea pe bursă. Acolo se va decide dacă acest proces de minat a fost cu folos sau în zadar.

Cum poți începe minatul în Pi Network de pe telefonul tău mobil?

Descarcă aplicația mobilă pentru a începe să aduni tokenuri Pi astăzi! Alătură-te versiunii beta. Păstrează-ti banii! Pi este gratuit. Tot ce ai nevoie este o invitație de la un membru de încredere existent în rețea. Dacă ai o invitație, poți descărca mai jos aplicația mobilă.

Cod invitație:
mikloshenrich

Așa cum spuneam și mai sus, tu la rândul tău vei putea să inviți prietenii tăi de încredere. Nu uita că va trebui să demonstrezi că ești o persoană reală. Na, eu îți urez baftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.