Clarificări și direcții legate de Autism 24H, 2021

Autism 24H

Având în vedere că recent am alergat la Mureș 24H, nu aveam în planuri să alerg și la Autism 24H. Nu știu, nici acum, dacă aș putea să ajung la Mamaia pe 4 și 5 septembrie la ediția fizică din acest an. Astfel că aflându-mă în plină recuperare de după ultramaratonul Mureș 24H, și apoi pregătirile pentru Night Cross Challenge, am rămas plăcut surprins atunci când am descoperit organizarea unei ediții virtuale.

Ce trebuie știut despre Autism 24H, ediția virtuală?

Este un eveniment virtual, organizat de către Running Heroes. Oricine dorește se poate înscrie. Se vor acumula, alergând, 100km în perioada 14 August și 22 August. Este un fel de etapă de calificare pentru evenimentul de alergare pe plajă Autism 24H, ce va avea loc în perioada 4-5 septembrie 2021. În această competiție virtuală m-am înscris inițial. Recomand tuturor celor interesați, indiferent că vor sau nu vor participa la ediția de la Marea Neagră din septembrie.

Cum a apărut partea cu donațiile?

Conform nivelului meu de înțelegere, la ediția virtuală din acest an nu există posibilitatea de a dona sume de bani copiilor diagnosticați cu autism. Site-ul web Autism 24H este destinat exclusiv pentru participarea fizică din luna septembrie și pentru partea de donații aferente evenimentului. Totuși după succesul trăit la ediția virtuală de anul trecut, am zis că ar fi păcat să ratez ocazia de a mă implica din nou în acest proiect.

L-am contactat pe domnul Adrian Gemănaru, organizatorul principal la Autism 24H, și i-am povestit cele ce ți-am adus la cunoștință mai sus. Dânsul a acceptat să-mi creeze o pagină pentru donații în cadrul site-ului web al evenimentului. Așa a apărut pagina „echipă” Grávuj Miklós Henrich. Mă aștept să alerg cel puțin 100km în 14 August și cât mai pot în zilele următoare până pe 22 August. Și firește, să strângem donații pentru copii diagnosticați cu autism.

Planul solo transformat într-o adevărată mișcare în echipă

Nu știu dacă mai există cineva care strânge fonduri pentru copii diagnosticați cu autism în cadrul evenimentului virtual. E posibil ca toți ceilalți implicați să se afle pe partea ediției fizice de la Marea Neagră. Dar știu că s-a întâmplat un lucru foarte aparte și unic! Fără să cer cuiva, au început să se alăture și alți alergători în „echipa mea”. Toți, dar absolut toți au fost așa de simpatici, că prima dată s-au înscris și abia după aia au pus întrebări. Asta numesc eu gesturi venite din suflet.

Primul a fost Báthori Zsigmond. Va încerca să alerge 100km între 14-22 August. A urmat Veres Robert Zsolt, poziția 5 de la Mureș 24H. Dânsul va alerga 100km cu mine pe 14 August și cât mai poate până pe 22 August. A apărut și un nume surpriză, Jánosi Zsolt. Dânsul se antrenează din greu ca să poată să alerge un semimaraton (21km), dar asta nu l-a împiedicat să încerce să alerge 100km între 14-22 August.

Hai și tu în echipa noastră!

Dacă îți place să alergi și îți plac provocările, te invit să te înscrii în mica noastră echipă specială. Suntem speciali, pentru că foarte probabil nici unul dintre noi nu o să ajungă la ediția de la Marea Neagră. Dar nu trecem pe lângă esența evenimentului. Aceea de a aduna fonduri pentru copii diagnosticați cu autism. Partea cu alergarea are rol simbolic, de a clădi povestea cu subiecte interesante și pline cu exemple de urmat.

Adresă înscriere pentru alergare: https://www.autism24h.ro/echipa/gravuj-miklos-henrich-165

Te asigur că nimeni nu se va lua de tine dacă nu apuci să alergi 100km în 8 zile. Dar gândește-te că poate ai rude care nu mă știu pe mine și ar fi mult mai deschiși să doneze în numele tău. După înscriere vei primi detalii în email de la organizator și vei fi contactat pe WhatsApp. Pentru orice alte întrebări mă poți contacta și pe mine în privat prin pagina mea de FaceBook. Ah, era să uit, dacă nu vei putea participa nici tu la ediția de la Marea Neagră, nu e nici o problemă. Ai acoperire cu pile prin echipa noastră specială. Te asigur de acest aspect!

Vrei să donezi la Autism 24H?

Dacă proiectul Autism 24H ți se pare simpatică, te îndemn să donezi orice sumă multiplu cu 10 lei. Banii ajung direct la Centrul de Autism Marea Neagră. Toate detaliile mărunte ți le voi transmite prin livestreamuri pe pagina de FaceBook amintit. Aiaiai, anul acesta nu doar că scăpăm bassul dar ieșim de-a binelea din zona de confort. Am declanșat scânteia și se pare că focul faptelor bune se întărește pe zi ce trece.

Până azi, echipa noastră specială a adunat donații echivalente cu 171km (1710 lei). Cei care mă susțin, prin donațiile lor pentru copii diagnosticați cu autism, au pornit treaba cu mult avânt și s-au strâns deja 106km (1060 lei). Promit să ridic și eu ștacheta cu ocazia livestreamurilor și să redau și mai multe informații utile pentru cei interesați.

Adresă donații: https://www.autism24h.ro/alergator/gravuj-miklos-henrich-1158

Vă mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.