Făgăduința de a face sport în aer liber

sport în aer liber

Cu un an în urmă ți-ai propus că ai să te apuci de un sport în aer liber. Știu asta din surse sigure. Că tot e la modă să se spargă conturile de email a diferitelor celebrități. La președinți dinaintea alegerilor și la marionete după escrocherii globale. Eu nu ți-am spart contul de email, dar am accesat șirul propunerilor și a promisiunilor tale. Iar acolo unde apare o bucată de inconsistență, sunt prezent și eu. Ca să țip din gura de șarpe, inconsistență! Mai prompt decât Batman la aprinderea reflectorului în formă de liliac.

Îți trăiai viața pierdut în problemele tale și capcanele societății moderne. Apoi la un moment dat a apărut lockdownul. Brusc, ți-ai amintit de multe activități în aer liber pe care șimțeai că e musai să le faci. Activități cărora până atunci nu le dădeai mare importanță. Ai început să prețuiești mai mult chestiile simple din viață. Cu trecerea timpului închiderea se apăsa din ce în ce mai greu pe umerii tăi. Și în acele momente cumplite ți-ai propus că o dată cu terminarea stării de alertă, te vei apuca de un sport în aer liber.

Ei bine, lupul își schimbă părul, dar năravul, ba. Am văzut eu apucături de a face sport. Din partea ta, din partea altora. Așa pe alocuri. Dar foarte puține persoane s-au ținut de planurile lor de a face sport în aer liber. Parcă te-ai pierdut și tu undeva pe drum. Oare nu ai deviat înapoi pe canapea? Oare deja s-a imprimat în tine o formă de viață închisă? Stai închis în lumea virtuală și eventual în lumea manipulată (TV)?

Nu-i nimic! Decathlon îți oferă un impuls. Știi, magazinul acela cu oferte de calitate și la prețuri bune. În acest sezon vine cu oferte la sporturile de vară. Eu chiar azi aveam de gând să îmi spăl mașina la spălătoria de lângă magazin. Un alibi perfect să intru la Decathlon. Un alibi practicat de foarte multe ori. Chiar și atunci când nu am de gând să îmi cumpăr ceva anume. Dar tot timpul se agață de mine câte un articol orfan, care mă imploră să o aduc acasă. Spiritul civic din mine iese la suprafață de fiecare dată și ajut acele articole orfane. Nu pot să le las să prăfuiască acolo pe rafturi. Nu!

RUCSAC DRUMEȚIE ÎN NATURĂ NH100 10L ALBASTRU QUECHUAAcum nu prea mai ai motive de scuze. Că nu ai avea echipament. Hai să presupunem că nu vrei nici să alergi, nici să joci vreun joc. Dar măcar un hiking se pune na. Dacă n-ai geantă de drumeție, de exemplu, uite una la 12.99 lei. Asta ca să amintim și prețurile. Păi la 12.99 lei ce îți iei altundeva? Nu mai știu cât costă un pachet de țigări (bleah), dar cred că acești bani nici nu îți ajung pentru un pachet întreg.

Hai că ajunge cu imbecilismul de pe online. Ajunge cu ciufulirea proștilor cu chipuri și apucături de 5G. Eu mă aștept la mult mai multe de la o persoană valoroasă precum ești și tu. Mă aștept să profiți de aceste oportunități simple. Te invit cu drag să îmi povestești ce anume ți-ai luat, din ce motive și ce fel de sport în aer liber practici. Povestește-mi aici sau pe pagina de Facebook. Prefer prima variantă, ca să mai reducem din puterea corporațiilor subiective, dar e ok oriunde dorești.

Hai, ne vedem afară, da? Chiar și de vii ca simplu spectator, măcar nu veni desculț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.