GLS Night Cross Challenge 2021

GLS Night Cross Challenge 2021

GLS Night Cross Challenge 2021, este un eveniment special. Pentru mine una cu tradiție. Fiind deja la a patra participare consecutivă. Este punctul în care pot să trag niște concluzii. De asemenea punctul care necesită urmarea unei perioade de odihnă. Perioadă în care pot să îmi construiesc noile planuri. După odihna binemeritată va urma un proces de pregătire și dezvoltare foarte complexă și detaliată.

A patra participare la Night Cross Challenge, m-a găsit într-o formă obosită și cu probleme la genunchiul stâng. Pare să fie vorba despre „genunchiul alergătorului”, dar acum nu detaliez acest aspect. O formă și situație care în mod normal mă făcea să nu iau startul la un concurs. Conotațiile speciale ale Night Cross Challenge probabil le voi detalia într-o seară nostalgică de iarnă. Cert este faptul că nu doream, cu orice preț, să ratez șansa de a termina cu bine concursul. Știam că nu mă aflu în forma realizării unui record personal, dar acest lucru nu m-a descurajat și nici entuziasmul nu mi-a tăiat.

Prea multe despre evoluția mea de la concurs nu am ce să detaliez. La ridicarea kitului am fost abordat de către o urmăritoare a paginii mele. Dacă nu greșesc, este vorba despre Melinda. O alergătoare cu care am suferit, împreună cu alți alergători, la Transylvania Legends. Dar poate memoria mă înșeală. Deficiențele vârstei. Deficiențe mai am și la „administrarea celebrității”. Mă simt nepregătit pentru așa ceva. Dar sunt convins că am tot timpul din lume ca să învăț și acest aspect. Până să devin de-a dreptul celebru, adică niciodată.

Două vorbe despre aspecte organizatorice de la GLS Night Cross Challenge 2021

Cei de la Sibiu Challenge au reușit să organizeze o nouă ediție de concurs în plină „pandemie”. Startul individual, de această dată câte doi concurenți, de tipul time trial, mi se pare unul foarte potrivit pentru acest concurs de noapte. Îmi amintesc că în anii trecuți, cu toții luând startul împreună, traseul uneori părea mult prea îngust. Cred că nu aș regreta să se mențină și după „pandemie” defășurarea concursului pe tip time trial. Este foarte provocator!

Îmi pare bine că nu a greșit nici DSP Sibiu și nu au impus organizatorilor să restricționeze accesul participanților pe criterii de vaccinare și test negativ. Deși ultima mi se pare utilă, despre prima deocamdată se spune că te mai poți infecta (doh) și nu se cunoaște gradul de transmisibilitate. Este curioasă treaba că la unele concursuri nu se cere, la altele chiar cu participanți mai puțini se cere. Cred că subiectul merită o investigație amplă și un reportaj pe viitor.

Doamna de la intrare și-a făcut treaba din nou la înălțime. Dacă eram orb și surd, nici așa nu aș fi greșit traseul special ce era nevoie să urmez, ori ce anume era nevoie să am la mine. De fapt acest lucru, de făcut treaba ca la carte, se pune în dreptul fiecărui membru din stafful de organizare, voluntari și fotogorafi. De la fotografi încă aștept, ca de altfel de la mulți alții și de la alte competiții, o promptitudine crescută (la postat poze). Dar și aceasta ar fi un subiect separat, nu? Jos cu pălăria și în fața celor de la Sibiu Challenge. Mureș Runners și Sibiu Challenge sunt preferații mei. Oameni faini!

Cursa mea de la GLS Night Cross Challenge 2021

A decurs bine în primii doi kilometri. Eram foarte aproape de acel punct în care reușești să intri în „modul zburător”. Clickul s-a produs în kilometrul al treilea. Dar nu înspre modul de zburător, ci dureri la genunchiul stânga. Inițial nu am vrut să o iau în serios. Mai încolo mi-a stricat focusul. Apoi durerile s-au amplificat așa de tare încât terminarea cursei a fost pusă sub semnul întrebării. Reducerea vitezei cu o treaptă de viteză a însemnat posibilitatea de a termina cursa cu bine.

Ultimul kilometru, spre surprinderea mea, m-a găsit cu același concurent suflându-mi în ceafă cu care am luat startul. Dânsul a plecat în trombă. Dar la un anumit punct am trecut de el. Chiar vroiam să îl încurajez, eu fiind surprins de faptul că îl întrec. Nu l-am mai încurajat de grija durerilor ce le aveam. În acel ultim kilometru tot acceleram, indiferent de dureri. Acolo este kilometrul orgoliilor. Acolo scapă cine poate. Iar eu sunt suficient de „nebun”, cât să fiu dispus să joc acolo la totul sau nimic.

Și acceleram și omul se tot apropia. Și mai acceleram, și tot se apropia. Atunci am zis, sănătate multă tuturor, eu dau tot ce pot. Acolo am reușit să ating acel nivel de zbor urmărit la începutul cursei. I-am dat și concurentului merituos 4 secunde. Cu atât am reușit să îmi apăr poziția pentru care am luptat din greu, practic într-un singur picior.

Ce urmează după GLS Night Cross Challenge 2021?

Odihnă multă. Trasat planuri noi pentru viitor, care parțial sunt construite deja. Reevaluez data și pentru proiectul cu „drumul către 140km în 24 ore”. Închei un capitol care lasă în spate o perioadă lungă de progres. O perioadă cu succese și eșecuri utile. Am învățat multe și mai am nevoie să învăț multe. Pe de o parte sunt obosit. Pe de altă parte abia aștept să mă pun la punct cu recuperarea și să încep o pregătire minuțioasă. O luptă așa cum îmi place mie să o duc. Detaliat și incasabil. Simt că în urma experienței acumulate în cei trei ani și jumătate, de când alerg, acum am ajuns la maturitatea necesară. Maturitatea necesară pentru a-mi purta lupta în continuare, dar de această dată la nivelul exigențelor mele.

Urmează continuarea poveștii mele de alergare, unde toate aspectele vor dobândi o nouă treaptă de calitate. Și zău, că această călătorie este în continuare una foarte captivantă și plină cu emoții. Mulțumesc pentru citire!

GLS Night Cross Challenge 2021
GLS Night Cross Challenge 2021 – startul

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.