Înapoi la apă, înapoi la pescuit

înapoi la pescuit

După mai bine de un deceniu, am decis să revin înapoi la pescuit. Dacă nu greșesc, atunci ultima oară mi-am luat permisul, de pescuit pe șes, în anul 2007 (sau 2009). De atunci am mai pescuit ocazional pe diferite lacuri. După ce mi-am găsit un nou hobby de bază, adică alergarea, cred că este timpul să-mi reactivez și celelalte hobbyuri. După trei ani de alergare nu voi spune stop alergării. Din contră! Dar simt nevoia că, pe lângă antrenamentele încrucișate, am nevoie de activități care să mă relaxeze și mai mult pe plan mintal.

Ajută și alergarea la capitolul de relaxare, mai ales antrenamentele ușoare și lungi. Dar alea sunt suficiente doar cât să acopere zgomotul acumulat în oraș și parte din lucrul de la birou. E nevoie de o completare mai amplă pe partea relaxării și pescuitul cred că o să fie soluția cea mai bună. Pentru șah nu prea am stare să revin. Cel puțin nu acum. Așa că în multitudinea de decizii ce le-am luat recent, se află și decizia de a reveni înapoi la pescuit. O nouă oportunitate de a mă mândri cu capturile ulterioare. Dacă ele vor veni.

Prima oară am ieșit Duminică pe lacul Victor din Glodeni (Mureș). Am pescuit la crap cu o nadă generală, boilies și popup. Nu am avut nici o trăsătură. Deși am înțeles că în urmă cu câteva zile s-au băgat pești în baltă. Cu siguranță încă nu mi-am intrat în mână, după mai mult de un deceniu de repaos. Dar nici ceilalți pescari din jur nu au prins nimic. O fi fost de „vină” și vremea schimbătoare. Nu-i nimic.

Azi, după lucru, am ieși un pic pe râul Mureș după ce s-a oprit ploaia. Timpul a fost mult prea scurt ca să efectuez o nădire eficientă la tehnica de feeder. Nici locul nu a fost ideal. Eu încercam să dau la mreană și locul pe care l-am găsit, așa în grabă, era cu nămol la fund. Se pare că mai trebuie să caut locurile ideale. De aici din Târgu Mureș. N-am prins nici acum vreo pește, dar măcar am văzut prezență din partea peștilor pe nada folosită. Măcar prezența peștilor mici. Era prea târziu să mai schimb cârligul. Începuse să se întunece. Tare mă bate curiozitatea cum ar reacționa la nada folosită și mreana.

Trebuie să mai caut un loc fain pentru mreană și atunci cu siguranță că voi afla reacția peștelui mustăcios. Până atunci, în ciuda rezultatelor nule, mă bucur enorm că am revenit înapoi la pescuit. Încă nu e ceea ce caut, dar nici pescuitul nu este doar vreo boabă aurită care cade din cerul senin. Necesită o bună organizare a programului zilnic, perseverență, răbdare și noroc. Până la firul întins, îți mai prezint peisajul la care mă uitam în timp ce pescuiam.

înapoi la pescuit

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.