Ne luăm revanșa la Autism 24H, 2021 – ediția virtuală!

Autism 24H

Anul trecut am contribuit împreună la o poveste aparte în cadrul proiectului Autism 24H. Am fost și noi scriitorii unei povești transformate în realitate. Cu ajutorul vostru, prin simbolismul alergării mele, s-au strâns 1120 lei. Această sumă reprezintă echivalentul a 112 de kilometri susținute de către voi. Eu cred că în aceste timpuri ciudate în care domină multe simptome ale nevrozei omului modern, care este obsedat să deconstruiască și să redefinească totul, rolul nostru este să continuăm să dovedim un exemplu pozitiv. Pentru că în continuare puterea exemplului este fundamentală și absolut necesară!

Ce este autismul?

Autismul este o afecțiune diferită de o simplă boală. Este o tulburare, care se manifestă printr-o funcționare a creierului într-un mod diferit față de ceea ce este considerat normal sau obișnuit. Vorbim despre o manifestare complexă, care este asociată cu diferite simptome. Persoanele care se nasc cu această tulburare, au un deficit persistent în comunicare și în interacțiunile sociale.

Autismul este prezent din momentul nașterii și nu este contagios. Nu se vindecă, dar dacă sunt instituite cât mai devreme, și aplicate în mod susținut, terapiile pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la integrarea socială. Aceasta este motivul principal pentru care vom participa din nou, cu donații către Centrul de Autism Marea Neagră. Activitățile celor din centrul amintit sunt legate de terapia copiilor diagnosticați cu autism.

Ce este Autism 24H Virtual?

Este un eveniment virtual, organizat de către Running Heroes. Este vorba despre un eveniment virtual premergătoare evenimentului fizic Autism 24H de la Marea Neagră. Evenimentul virtual Autism 24H o să aibă loc între datele de 14 August și 22 August. Acest lucru înseamnă că participanții la acest eveniment au la dispoziție o săptămână să strângă cei 100km. Eu am decis ca între dățile respective, într-o zi aleasă aleator voi alerga 100km în decursul a 24 de ore. Evenimentul fizic se va organiza pe plaja Mării Negre în zilele 04/05 Septembrie 2021.

Întrucât eu nu pot garanta participarea mea la evenimentul fizic, am decis să mă înscriu prima oară la evenimentul virtual. Am să aleg o zi anume între 14 August și 22 August și voi alerga. Așa cum v-am obișnuit și anul trecut, voi efectua intervenții live video prin intermediul paginii de Facebook destinate acestui blog. Nu exclud nici participarea la evenimentul fizic, dar trebuie să mergem la sigur. Ar fi păcat să absentăm de la un gest nobil.

Cât voi alerga la Autism 24H Virtual?

Planific să alerg 100km în decursul a 24 de ore. Un plan mai concret privind intervalul maxim de ore în care doresc să termin distanța respectivă, am să decid în perioada următoare. Cu siguranță voi dori să mă încadrez în maxim 20 de ore, cu tot cu intervențiile video incluse. Dar v-am pregătit și vouă, dragilor, un motiv de suspans în provocarea și mai ales invitația de a participa prin donații merituoase.

Provocarea mea pentru voi! Dacă în momentul efectuării celor 100km, suma totală a donațiilor va depăși 1000 lei (echivalentul a 100km), voi continua să alerg până la terminarea celor 24 de ore. Dacă în momentul efectuării distanței de 100km, prin alergare, suma totală a donațiilor nu va depăși 1000 lei, voi avea opțiunea de a mă opri din alergat. Este doar un joc inventat de către mine și prin aceasta doresc să vă țin în priză.

Cum se poate dona la Autism 24H?

Anul acesta poți dona mult mai simplu. Prin amabilitatea domnului Adrian Gemănaru, a fost posibilă crearea unei pagini speciale pentru participarea mea la acest eveniment virtual. În mod normal, în acest an, acele pagini se creează doar pentru participările fizice la Marea Neagră.

Adresă pentru donații: autism24h.ro/alergator/gravuj-miklos-henrich-1158

În acest an poți dona orice sumă multiplă cu 10 lei.

Despre ce revanșă este vorba?

Eu îmi iau revanșa pentru neîndeplinirea totală de la Mureș 24H. Voi vă luați revanșa sufletească, printr-un gest nobil, pentru toate frustrările adunate în aceste perioade grele. Anul trecut, în cadrul proiectului Autism 24H, am alergat 110.29km. Voi donând echivalentul a 112km, m-ați depășit cu 1.71km. Oare veți reuși să mă depășiți și în acest an? Hai să vă văd! 🙂

Autism 24H

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.