O ieșire fabuloasă pe lacul Delta din Glodeni

lacul Delta din Glodeni

După primele două ieșiri la pescuit din acest an, Sâmbătă am dat o vizită pe lacul Delta din Glodeni. Această vizită era un răspuns la invitația prietenului meu Csatlos Attila. Lacul Delta din Glodeni (Mureș) este un complex de agrement destinat pescuitului sportiv. Bazinul piscicol cuprinde mai multe bălți pe un teritoriu de 1.2 hectare. Există un lac mai mare potrivit în principiu pescuitului la fund cu boilies, dar și la feeder. Mai sunt și câteva lacuri mai micuțe, excelente pentru pescuitul la plută, feeder sau chiar răpitori.

Nu m-am văzut cu prietenul meu Attila de mai bine de 10 ani. Unde era mai potrivit să ne revedem, dacă nu lângă o baltă aparte precum cea menționată? N-am fost certați, pur și simplu căile vieții ne-au călăuzit pe cărări diferite. Întâlnirea a fost cuprinsă de emoții adânci prin îmbrățișări repetate. Acele îmbrățișări și sclipirea fericirii din ochii prietenului meu, mi-au amintit de bunătatea necondiționată față de mine de-a lungul timpurilor trecute. Nu toată lumea rezistă lângă mine. Pentru că eu sunt un om care nu acceptă jumătățile de măsură. Sunt destui care țin distanța față de mine. Îi știu pe fiecare cu nume și prenume. De obicei oamenii care au ceva de ascuns, „sunt pătați”, certați cu legea sau se tem să confrunte adevărul. Sau na, mai bine zis realitatea?! În schimb, prietenii mei nu au asemenea probleme. Deși nu o spun foarte des, eu sunt foarte recunoscător tuturor prietenilor mei. Pentru faptul că ei există și mă pot bucura de compania lor.

Cupa Toamnei Carp Hunter Boys TRANSYLVANIA 2021
Cupa Toamnei Carp Hunter Boys TRANSYLVANIA 2021

Am discutat preț de câteva ore. M-a prezentat celorlalți pescari aflați pe balta mare la pescuit. Tocmai se afla în desfășurare „Cupa Toamnei Carp Hunter Boys TRANSYLVANIA”. Am încercat să „fur” cât mai multe detalii posibile. Eu fiind începător absolut la pescuitul crapului. Apoi la un moment dat a apărut un gulaș deosebit de gustos. Începând de la aroma ei și până la gust a fost perfecțiunea din carte. Deși nu-mi era încă foame, era musai să o gust puțin. Poza am uitat să o fac, dar este foarte bine. Fotografiile țin locul trăgaciului despre amintiri, dar nu le înlocuiesc. Clipele trebuie trăite la maxim și fotografierea momentului nu este prioritară.

După câteva ore, Attila m-a călăuzit pe un lac micuț. Acolo nu se ținea concurs. Mi-a arătat niște scheme de montură la feeder. Erau un pic diferite față de ce cunoșteam eu. Orice informație nouă e binevenită, mai ales la început de drum. Am mai discutat un pic și dânsul a revenit la treaba lui de la concursul amintit. Și am început să pescuiesc. La feeder cu nadă și momeală specială. Am avut impresia că auzeam și anumite râsete. Poate erau pe seama mea sau poate că doar îmi dădeam prea multă atenție în acele momente cuprinse de emoțiile începătorului. Îmi lansam momeala la vreo doi metri de trestie. Pentru că eram precaut să nu mă agâț de trestie. Îmi mai înfășuram firul la vârful lansetei. Toate condițiile erau date ca să par precum un idiot.

Pescuit la feeder pe lacul Delta din Glodeni.
Pescuit la feeder pe lacul Delta din Glodeni.

Dar vremea trecea perfect. Aveam parte de relaxare maximă pe lacul Delta din Glodeni. Mi-am și „notat” câteva gânduri de mare angajament, pe care am să le scriu cu proxima ocazie. Apoi am început să analizez situația de pe lac. Am observat că nimeni nu prinde nimic. Era nevoie de o schimbare radicală. Am efectuat schimbări la nadă și momeală, dar și mici detalii la montură. Nu doresc să le detaliez, din simplul motiv că sunt începător la pescuitul crapului. Până nu voi digera toate cele întâmplate și nu sunt „sigur” de anumite „rețete”, nu îmi permit ca și din pură întâmplare să induc în eroare pe cineva.

Aproape instant au venit trăsăturile și eu nu am ratat nici o ocazie. Am scos 7 crapi frumoși, toți pe la greutatea de 3kg. Cea mai mare câtărită dintre ei, a fost la 3.20 kg. A fost una și mai mare, dar la aia i-am dat drumul înapoi în lac. Fără să o cântăresc. Doar scos rapid cârligul din gura peștelui cu ajutorul unui degorjor. Apoi dat repede peste gura peștelui cu un spray antiseptic, înapoi în minciog și ușor lăsat jos în apă. Peștele trebuie respectat. Am păstrat doar 2 dintre capturi. Alea pentru niște mâncăruri explozive, ale căror rețetă dacă îmi iese fii sigur că le voi posta pe acest blog. Am scos în jur de 20kg+ de pește, la modul estimativ.

Captura zilei (mele) cu spray antiseptic la gură.
Captura zilei (mele) cu spray antiseptic la gură.

Distracția a fost pe cinste pe lacul Delta din Glodeni. Spre final lansam deja la milimetri de trestie. Lanseta mea de feeder a lucrat impecabil. A fost o joacă să-i obosesc pe acei pești. Toți peștii erau peste recordul meu personal de captură în materie de pești. Recordul trecut era notat la 2.51 kg, la o știucă prinsă în râul Mureș. Detalii despre ustensile am să le las pe mai încolo. Ca să capăt un pic mai multă experiență cu ele. La finalul partidei de pescuit, pescarii vecini m-au felicitat. Apoi a urmat cântărirea peștilor reținuți. Fotografia obligatorie și am mai revenit un pic la pescarii prezenți la concursul de pe lacul mare. A fost o zi reușită. Exact ceea ce căutam prin acest hobby vechi readus la actualitatea zilei. Sunt fericit!

Masa e asigurată după o partidă de pescuit cu succes!
Masa e asigurată după o partidă de pescuit cu succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.