Obezitatea în Europa a atins proporții epidemice

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, obezitatea în Europa a ajuns la proporții epidemice. În ultimele două decenii, numărul persoanelor cu această problemă s-a triplat. Se estimează că dacă nu se iau măsuri urgente și eficiente, în Europa vor fi peste 150 milioane de persoane obeze. Asta înseamnă aproape 20% din populație.

Am înțeles, să trăiți! Ce nu am înțeles, cum anume se dorește susținerea combaterii acestei probleme. Căci la concluzii se pricepe multă lume. Deci OMS a ieșit din nou cu o declarație ca să se afle în treabă? Cred că ultima oară prin noiembrie 2020 am semnalat ultima oară nemulțumirea mea față de lipsa susținerii activităților fizice individuale în aer liber. Raportate la posibilitățile viabile din aceea perioadă.

Eu îmi contorizez activitățile fizice. Nu aș putea spune că în 2020 am intrat în hibernare, ba din contră. Dar sunt de acord cu faptul că în calitate de sportiv amator am fost obstrucționat în continuu. Ba cu limitarea ieșirilor, ba prin diferite măsuri umilitoare și fără sens. O lipsă de consecvență totală, o porcărie nesimțită în ultimul hal.

Și acum, după ce activitățile fizice au fost neglijate timp de un an și ceva, se încearcă din nou o metodă spurcato-liberalistă de a atinge un fir sensibil al societății. Acela de a zăbovi, și de a nu face nimic concret, legată de obezitatea și nivelul la care a ajuns deja în Europa, și nu numai. Din nou observ că se încearcă să se folosească emoția ca main driver pentru conducerea societății.

Eu înțeleg că atunci când intervine o problemă mondială, parcă activitățile fizice nu au cum să se bucure de prioritate. Dar când trece o lună, trec două, trec multe luni și trece mai mult de un an de zile și vezi că în continuare zilnic se face campanie electorală și treabă de fațadă, atunci mi se pare normal să îți vină să dai un damf în plină față unor asemenea gușteri ipocriți.

Deja am citit lucruri interesante legate de anumite competiții sportive viitoare. Destul de interesante cât să primească atenție deosebită precum și termeni de comparație. Păi ori suntem consecvenți, ori începem să ne batem joc de tot, nu?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.