Orice om merită șansa de a alege și de a trăi!

Török Csenge-Regina, șansa de a alege și de a trăi!

Cu ocazia evenimentului Autism 24H virtual am amintit, printre multe alte subiecte, despre șansa de a alege și de a trăi fiecare om dintre noi. Vorbesc despre intervențiile video de pe vechea pagină de Facebook dedicată acestui blog. Apropo, știai că am pagină nouă pe Facebook? Go for it! Tot cu ocazia acelui eveniment caritabil, m-am gândit care ar fi semnificațiile alergărilor caritabile. Dacă avem nevoie de a alerga, pentru a strânge fonduri pentru semeni de ai noștri aflați în situații speciale.

Pentru mine alergările simbolice au o dublă încărcătură. Continui să ofer un exemplu înspre un stil de viață mai sănătos. În același timp, abordarea unei căi mai pozitive nu trebuie să se rezume doar la noi înșine. Să nu uităm că poate la un moment dat ne-am inspirat și noi de la alții. Avem datoria morală de a împărtăși exemplele pozitive. Este nevoie ca puterea exemplului să devină un pilon important în viețile noastre. Și este foarte benefic ca împărtășirile de exemple pozitive să le extindem și înspre alte fapte bune.

Eu de exemplu nu m-aș simți împlinit dacă aș vedea că, urmându-mi exemplul, mai multe persoane s-au apucat de sport. Este o realitate. Există persoane care mi-au urmat exemplul și s-au apucat de sport. Ar fi de ajuns acest lucru? Probabil. Însă majoritatea lor au apucat să ofere în schimb lucruri valoroase. Exemple în cercetare față de sport, felul de a se pregăti și cel mai important lucru, ce am învățat de la dânșii la rândul meu, mi-au arătat cât de inimoși și darnici sunt. Din acest motiv consider că împlinirea a făcut un pas în față sau în sus. La un alt nivel.

Török Csenge-Regina merită șansa de a alege și de a trăi!

Este vorba despre îngerașul din imaginea cu care am început acest articol. Dânsa a venit pe această lume foarte prematur. S-a născut cu doar 550 de grame (nu este o greșeală de scriere) și 34 cm. A petrecut nu mai puțin de 4 luni în spital cu mama ei. Viața ei a început ca un rollercoaster veritabil. A avut parte de urcușuri, împreună cu coborâșuri. Csenge-Regina a reușit să se mențină sus. A dovedit că este o ființă plină de viață și merită șansa de a crește, precum și șansa de a alege și de a trăi!

Momentan a crescut la 3000 grame și continuă să crească în fiecare zi. Totuși, lupta crudă cu recuperarea greutății încă nu a luat sfârșit. Toată lumea din jurul ei crede și speră că va reuși. Însă un lucru este cert. Această fetiță drăgălașă nu va reuși de una singură, fără susținere umană. Nu va reuși fără ajutorul nostru. Din păcate nici plămânii ei nu s-au dezvoltat încă suficient. Orice răceală banală i-ar putea cauza complicații foarte periculoase. Să nu mai vorbim despre virusul enervant care bântuie de ceva vreme încoace.

Pentru perioada iernii, Csenge-Regina are nevoie de vaccinuri Synagis. Acele vaccinuri o ajută să își mențină sănătatea. Din păcate acele vaccinuri sunt foarte scumpe și sunt comercializate doar în străinătate. Și-a primit deja prima doză de 0,5ml, dar deja se cunoaște faptul că în paralel cu creșterea în greutate va fi nevoie de doze mai mari. Doze de 1ml, confirmate de către doctori. O doză de vaccin Synagis de 1ml, costă în jur de 1.300 euro. Vaccinurile se cumpără din Germania sau Austria. În celelalte țări se găsesc doar doze cu 0,5ml.

Vor urma mai multe doze necesare pentru Csenge-Regina. Se estimează una de 0,5ml și vreo 3 doze la 1ml. Așadar, toți cei care au posibilitatea și doresc să ajute familia fetiței, o pot face prin donații în următorul cont bancar:

Cont: RO24 RZBR 0000 0600 1893 5234
Deținător: Török Edit
Banca: Raiffeisen
Observații: Donație

Contul este deschis pe numele mamei îngerașului. Dacă nu poți ajuta cu o donație financiară (orice sumă), este în regulă. Dar o împărtășire al acestei cauze cu alte persoane nu strică. Poate alții vor reuși să ajute cu orice sumă. Acum nu mă voi apuca să alerg din nou un ultramaraton, dar uneori nici nu trebuie să facem lucruri ieșite din comun. Ajunge doar să întindem o mână de ajutor în forma ei cea mai pură. De această dată ajunge ca Csenge-Regina să primească șansa de a alege și de a trăi! Sunt sigur că va alerga și ea atunci când se va face mare. Și ceva îmi spune că o să alerge foarte frumos.

În cele ce urmează voi linkui adresele de FB ale unor persoane implicate direct în cauza fetiței:

Török Csongor Imre, tatăl fetiței
Török Cseh Edit, mama fetiței
Izabella Tóth, voluntară care ajută la strângerea de fonduri
Anna Kolozsvári, voluntară care ajută la strângerea de fonduri

Actualizare! (10/20/2021) Din păcate fetița a întâmpinat dificultăți respiratorii. A ajuns la ATI și i-au stabilizat starea. Dar fetița s-a stins din viață. Condoleanțe familiei!

Fotografie: Facebook, Török Cseh Edit Zs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.