Prima mea captură de somn

captură de somn

Prima mea captură de somn a venit azi. Un somn micuț pe care l-am prins cu mult noroc. Mă aflu abia la a treia partidă de somn. Nici eu nu știu cum am ajuns să pescuiesc la somn. Dacă la începutul acestui an îmi spuneai că eu voi pescui la somn, aș fi râs de tine. Nu mi-aș fi închipuit că mă voi reapuca de pescuit. Apoi la pescuitul somnului nici atât.

Micuțul somn a mușcat la o nălucă artificială. Nu am apucat să o cântăresc. Dar cu siguranță cântărea sub 1kg. M-am bucurat un pic de prezența ei, după care i-am dat drumul înapoi în apă. Sper că o să-și anunțe rudele mai vârstnice. În sensul ca să-și facă prezența la mine. La mine sau la Veres Róbert Zsolt. Căruia îi mulțumesc pentru această partidă de pescuit și fotografie.

O partidă de pescuit scurtă, dar încărcată cu satisfacție. Această captură de somn înseamnă și faptul că am ținut în mâini pentru prima oară în viața mea un astfel de pește. A fost o senzație nouă și deloc neplăcută. Eu fiind obișnuit cu peștii având solzi. Am avut ceva rețineri să pun mâna pe un pește acoperit doar cu piele.

La atingere mi se pare un pește plăcut. Și nu mă așteptam să fie așa de frumos. Ochii ei subdezvoltați arată chiar bine. Îmi plac și mustățile lungi ale somnului. Abia aștept să am o prezență mult mai mare la somn. Sunt foarte curios cum se va comporta în drill o captură de 10-30kg. Am auzit că prin râul Mureș se pot prinde și exemplari capitali la somn.

Așadar am deja prima mea captură de somn. Omul trece pe lângă râuri și nici nu ar crede ce fel de pești se află în ea. Repet, acest exemplar este considerat micuț în specia ei. Dar sper să am ocazia să îți arăt și ce înseamnă mare în termeni de somn. Nu e nici o grabă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.