Proiectul „drumul către 140km în 24 de ore” – amânat

drumul către 140km în 24 de ore - amânat

Planul meu pentru drumul către 140km în 24 de ore l-am pus la punct în data de 19 August. Pe atunci încă aveam speranțe că durerile de după Autism 24H, 2021 (virtual) nu vor ține mult timp. Dar durerile s-au menținut. Decizia definitivă de repaos a urmat în data de 22 August. După GLS Night Cross Challenge 2021. Astfel că planul meu inițial pentru a-mi stabili un record personal beton la alergarea de 24 de ore s-a bulversat.

Acele dureri de la genunchi, în lumea alergării, se numesc „durerea alergătorului”. În mod normal necesită un repaos total între patru și șase săptămâni. Eu am stat deoparte de alergare fix trei săptămâni. După săptămâna a doua m-am simțit deja mai bine. Dar având parte de diferite alte activități sportive încrucișate, precum ciclismul, am zis că mai pot răbda cel puțin o săptămână. Și așa am făcut. Am mai stat pe tușă timp de o săptămână.

Revenirea la alergare l-am luat de jos și cu mult calm. Practic de parcă acum aș începe să alerg. Firește nu mă compar cu un începător absolut. Structura musculară, în cazul meu și al unui începător absolut, nu este aceeași. Am luat totul pas cu pas. Ba mai mult, m-am apucat și de pescuit. Ceea ce mi se pare un lucru fenomenal! Faptul că m-am reapucat oarecum și de politică (a se înțelege mai corect civism), nu este neapărat un lucru grav. Dar înainte să delirez mult prea mult, voi desemna ziua de azi revenirea definitivă la alergare!

Proiectul „drumul către 140km în 24 de ore”, se amână pentru o dată ulterioară

Ei bine, în astfel condiții încercarea planificată pe azi nu mai este posibilă. Din cadrul proiectului personal „drumul către 140km în 24 de ore”. Din motive lesne de înțeles. Ca să fac două ultramaratoane în decurs de o săptămână era o nebunie. O nebunie de înțeles dacă avem în vedere că a doua avea o încărcătură caritabilă. Și dacă ținem cont și de programul meu personal ulterior. Dar să fac pasul greșit de a efectua o nouă probă de alergare de 24 de ore, după o perioadă de repaos consistent, ar fi o greșeală imensă.

Așa că amân proiectul pentru o dată ulterioară. Dacă vremea de afară mă ajută, poate să aibă loc chiar și în acest an. Dacă nu, atunci abia la anul. Era fantastic să pot bifa distanța de 140km încă din acest an. Ca să pășesc în anul 2022 cu această performanță atinsă. Dar cu un plan de antrenament adecvat, se poate rezolva ca un eventual concurs de anduranță să mă găsească cu această izbândă deja dusă la bun sfârșit cu succes. Cam atât legată de statusul curent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.