S-au schimbat regulile jocului?

schimbând regulile jocului cu noua bicicletă

Regulile jocului de alergare par să nu mai fie la fel. Azi am ieșit la o tură mai lungă cu bicicleta. Am pedalat mai bine de 30 de km. Acum pot să spun mai multe despre reușita proiectului. În cele ce urmează vom vedea cum stă treaba cu reușita. Dar este clar că un proiect adevărat nu se termină niciodată.

Poziția în timpul deplasării este o noutate pentru mine. Una este să fac cercuri în jurul blocului și este altceva să pedalez distanțe mai lungi. Deocamdată trebuie să mă obișnuiesc cu această poziție nouă pentru mine. Mici reglaje la poziția ghidonului și drumurile lungi s-ar putea să rezolve situația.

După ce am să mă obișnuiesc cu noua geometrie a bicicletei, sper să prind mai mult curaj în curbe. Deocamdată nu am încredere deplină în bicicletă. La coborâri de peste 40 km/h încep să frânez ușor. Era și vânt din lateral sau poate era doar efectul senzației. În curbe nu mă aplec suficient. Dar aceste lucruri cred că se rezolvă în timp. Prin mici reglaje și obișnuință.

O altă problemă ar fi angrenajul pedalier. Are un joc oval. Cum monoblocul este nou, și dacă memoria nu mă înșeală, atunci problema provine din trecut. Așa a fost și înainte de conversia bicicletei. Doar că pe atunci credeam că provine de la monoblocul vechi. Monoblocul vechi avea și ea un joc ciudat și trebuia schimbată.

Mai am mici rețineri față de schimbătoarele de viteză. Tind să le mai dau o șansă. După ce shimb angrenajul pedalier, mai dau o tură sănătoasă. Vedem după aia ce decizie iau în privința schimbătoarelor de viteză.

Cum poate să schimbe regulile jocului o bicicletă utilă?

Foarte simplu! Hai să verificăm un pic informațiile următoare:

regulile jocului

Grafica de mai sus prezintă sumarul activităților mele fizice pe ultimele 4 săptămâni. Volumul din săptămâna trecută a crescut datorită unei alergări lungi dar și datorită unei plimbări cu o altă bicicletă. O bicicletă foarte benefică și care stă la rând să fie prezentată după rețeta cu care încă sunt dator.

Din săptămâna curentă a trecut doar o singură zi. Azi trebuia să mă odihnesc sau după liberă alegere să alerg ușor 50 de minute. Sau mai puteam să efectuez un antrenament încrucișat. Am ales bicicleta pe 30 km, apoi o alergare ușoară de 2 km și o plimbare de 5 km.

O bicicletă te ajută să îți diversifici planul de recuperare activă. De asemenea te mai ajută să îți clădești mușchii. Ajută la formarea abdomenelor, a taliei. Se spune că îmbunătățește somnul și digestia. De asemenea crește rezistența. Plus vezi, ca și în cazul meu, te „cheamă naibii” afară din casă. Atunci când vremea e frumoasă afară. Atunci când vremea nu-i frumoasă, există soluții alternative.

Zici că ziua asta de Luni a fost cât un sfârșit de săptămână. 38.2 km de activitate totală și mă simt încărcat ca un bivol. Nu știu cât de încărcați sunt bivolii, dar sună bine. Abia aștept să continui planul de antrenament pe ziua de mâine!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.