Vrei să sponsorizezi Crosul Nirajului ediția a III-a?

Crosul Nirajului ediția a III-a

Anul acesta se va organiza, pentru a treia oară, festivalul de alergare Crosul Nirajului ediția a III-a. Prima dată a avut loc în 2019, cu scopul de a atrage atenția comunității asupra importanței exercițiilor sănătoase și de a crea o oportunitate pentru observarea copiilor talentați. În primul an existau doar proba de 5km și cursele pentru copii. Cu toate acestea, ca parte a evenimentului, a fost posibilă și o donație către Tabăra Yuppi, care susține în principal campingul copiilor răniți cu deficiențe fizice sau psihice. Tot în primul an, peste 48 de adulți și 44 de copii au participat la Festivalul de alergare.

La ediția a 2-a a festivalului de alergare Crosul Nirajului, numărul probelor a fost extinsă cu distanțele de 5km și 10km pentru adulți. Iar pentru copii s-au organizat probele de 1000m, 800m, 500m și 300m. Drept urmare, la ediția a 2-a, 106 alergători adulți și 122 copii și-au comparat abilitățile în alergare. Ultima oară mai multe cluburi sportive au fost reprezentate în principal la probele pentru copii din următoarele județe: Alba, Hunedoara, Maramureș, Cluj, Harghita, Sibiu și bineînțeles Mureș.

În acest an, 2021, la Crosul Nirajului ediția a III-a se pregătește în premieră și proba de semimaraton. Astfel adulții vor putea alege între distanțele de 5km, 10km și 21km. Vor exista distanțe diferite pentru copii, în funcție de vârsta lor. Următoarele categorii de vârste vor exista la copii: sub 5 ani, 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani.

Despre organizatorul principal al festivalului de alergare Crosul Nirajului ediția a III-a

Domahidi Ferenc

Se numește Domahidi Ferenc. Și-a luat bacalaureatul în anul 2015. Între 2015-2018 a terminat Facultatea de Geografie și tot în aceea perioadă s-a împrietenit cu alergarea. Prima lui participare la un concurs de alergare a avut loc în Cluj-Napoca pe distanța de 10km. La acel concurs au participat mai mult de 700 de concurenți. Experiența acelui concurs l-a îndemnat pe Ferenc să își mențină interesul pentru competițiile de alergare. Din anul 2018 lucrează ca profesor de educație fizică. Timp de doi ani de zile a fost profesor suplinitor de educație fizică în Vețca.

A profitat de acei ani la maxim, ducând copii la diferite competiții de alergare. A ținut și antrenamente specifice la orele de educație fizică. Au reușit să obțină mai multe clasări pe podium. Pe lângă acestea, a organizat și un turneu de fotbal pentru copii. Au participat la competițiile din localitățile apropiate precum Ghindari, Sângeorgiu de Pădure și Sovata. Pe plan personal s-a antrenat în mod regulat si în anul 2019 a obținut mai multe clasări pe podium.

Despre educarea fizică a copiilor

În anul școlar 2020/2021, a lipsit munca comună (educație fizică) cu copii. Însă cu ocazia Crosul Nirajului ediția a II-a, Ferenc a observat că există foarte mulți copii talentați în rândul copiilor locali, care ar putea obține rezultate excelente cu pregătire regulată și adecvată. Pe baza acestei observații, la jumătatea lunii aprilie 2021, când a fost o vacanță forțată de trei săptămâni pentru copii, Ferenc a decis să înceapă antrenarea copiilor în mod gratuit. La început a avut la îndemână 3 copii, o săptămână mai târziu li s-a alăturat o fetiță. În prezent sunt 8 copii pe care îi antrenează de trei ori pe săptămână și participă la diferite competiții de alergare.

Cum poți sponsoriza Crosul Nirajului ediția a III-a și ce beneficiezi în urma sponsorizării?

Este binevenit orice fel de sprijin pentru Crosul Nirajului ediția a III-a, fie susținere materială, fie prin diferite produse. Se merge pe principiul că puținul se adună, așa că nu se așteaptă la sprijin imens din partea niciunui eventual sponsor. O mare parte din sprijin ar fi necesară pentru remunerație, aici ar fi necesare diverse produse, chiar și bonuri de cumpărături (vouchere).

Pe termen lung, există în plan, s-a propus recompensarea celor mai buni alergători cu premii în bani. Se dorește și recompensarea celor care au stabilit un nou timp record pe distanțele curselor propuse la probele competiției. În același timp, se dorește să se pună accent special pe recompensarea copiilor, așa că sunt binevenite și sprijinul prin diferite cadouri.

Ce primesc sponsorii în schimbul sponsorizărilor și a donațiilor?

  • o scurtă introducere a companiei pe pagina oficială de Facebook
  • utilizarea logo-ului companiei pe diplome și bannere pe durata competiției
  • fiecare sponsor va primi o invitație personală la eveniment, unde își poate amplasa un stand pentru a-și promova produsele sau serviciile pe durata competiției

Contact organizator festivalul de alergare Crosul Nirajului ediția a III-a: fecko137@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.