Vremea de afară e prielnică pentru sport în aer liber

sport în aer liber

Sincer nu știu dacă practici vreun sport în aer liber. Dar acest lucru se poate schimba. Poți să îmi spui ce fel de sport practici în aer liber. Mi-ar plăcea să aflu. Știu că data trecută m-am învârtit în jurul subiectului fără să spun multe. Trăim vremuri ciudate și este util să fim precauți. Să fim precauți cu mesaje, cu declarații. Azi voi trece subiectul la un nou nivel. Pentru că este esențial ca să avem grijă și de sănătatea noastră.

Acum, după ce a trecut un an întreg de la începutul pandemiei, putem spune mai multe lucruri. Păstrând limitele subiectului eu îți spun ceva. Atâta ipocrizie, precum în ultimul an, nu am văzut în toți anii zilelor mele! Și crede-mă, am deja prefixul cu cifra 3 la vârsta mea de câțiva ani buni. Nu știu dacă această ipocrizie provine din bună știință ori schizofrenie cronică de la virusul modern.

Am să îți spun altfel. Fiecare om are tot dreptul să-i fie frică. La fel orice om are tot dreptul să nu îi fie frică. Indiferent cât de mult se axează pe știri, pe sentimente sau pe rațiune. Dar ascultă-mă pe mine, te rog. Într-o perioadă în care frica domnește, mai mult sau mai puțin, este un păcat uriaș să nu faci sport în aer liber. Indiferent că ți-e frică sau nu, ori pe ce anume te bazezi.

Poate că ești cuprins de main driverul cu care se conduce societatea modernă. Mă refer la emoții. Sau poate ești un om rațional și gândești critic. Oricum ai fi, situația de față nu ai cum să o negi. Frica parcă zboară prin aer. Și atunci, ca o măsură de prevenție, nu văd de ce nu ai face sport în aer liber. Ca să îți întărești sistemul imunitar. Eventual să trăiești mai sănătos.

Serios! Eu îi înțeleg pe cei care trăiesc cu frica în sân. Dar nu îi înțeleg pe cei care nu fac mișcare, sport. Adică stăm pe canapea, pălăvrăgim despre frică și savurăm știrile terorii. Dar nu facem nimic să ne fie mai bine, doar așteptăm soluția supremă? Eventual un porumbel fript să ne aterizeze în farfurie? Hai, mai taie din pretențiile prostești.

Cu ce te ajută orice sport în aer liber?

decathlon.roObții energie și atitudine pozitivă. Crede-mă, eu am fost „acolo”. Știu cum e să fii un introvertit dar și neinteresat de sport. Cazi într-o albie a negativității totale. De asemenea, prin sport în aer liber, capăți stimă de sine. Îți crește capacitatea de concentrare. Se spune că sportul previne și depresia! O să ai un somn mai de calitate.

Îți îmbunătățești sistemul cardiac și cel imunitar. Sigur că dacă pe lângă sport mai adaugi și o dietă curată și de calitate, cu odihnă suficientă, atunci sistemul tău imunitar „va sări până-n stele”. Să nu îmi spui că tu nu ai nevoie de creativitate sau capacitate de coordonare. Sau de distracție. Oare ai trecut cu vederea că eu în ultimul an am avut grijă de mine, dar nu am exagerat precum o mimoză? Cu tot respectul și pentru cei cărora le este frică acum și să se uite prin geam.

Am ieșit în natură ori de câte ori am avut ocazia. Acum în loc să stau la rând la șaormărie, mai bine caut încă un articol sportiv. Și ai văzut că atunci când ies în lume, nu mă cațăr pe alți oameni. Nu stau să-i îmbrățișez. Am dus la bun sfârșit și proiectul Autism 24H, fără să pățesc ceva sau cei din jurul meu.

Pur și simplu nu văd nici un motiv pentru care ți-ai bate joc de viața ta. Să te axezi în mod exclusiv pe ajutorul extern. De ce ar trebui să devii vulnerabil? Na fă bine și îmbracă-te sportiv și ieși un pic în natură. Sper, totuși, că ți-e clar că eu nu fac parte din vreo sectă anume. Din partea mea poți să bei și cianură, dacă vrei, dar atâta timp cât suntem oameni și avem pretenția de a ne comporta precum niște oameni, dă-mi voie să-mi port o grijă minimă față de tine. Te-am pupat, eu ies la pedalat!

sport în aer liber

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.