Am poftă de sport și vreau să încerc lucruri noi!

poftă de sport

Faptul că am poftă de sport nu este o noutate. Noutatea este faptul că te anunț dinainte de a mă apuca de încă un sport complementar alergării. Mă motivează mesajele private în care sunt întrebat ce fel de echipament recomand. Eu nu sunt contabilul și nici consilierul personal al cuiva. Dacă nu am datele tale exacte, îmi este greu să îți recomand cu precizie vreun echipament sportiv. Oricum datele nu ar ajuta, dacă lipsește feedbackul permanent. Dar pot să îți spun cum procedez în cazul meu. Nu este nici prea ușor, dar nici mult prea dificil.

Alegerea ramurii sportive depinde de sportul de bază pe care o practici. După cum probabil știi deja, eu practic alergarea. Orice sport complementar, numit și antrenament încrucișat, este binevenit. Săptămâna trecută am fost la schi. La fiecare coborâre, mai ales prin curbe, am simțit cum îmi ard mușchii coapselor. Ceva similar mai simt și după antrenamentele de sală foarte grele. Și în timp ce coboram pe pârtie, la un moment dat am început să mă gândesc oare ce fel de sport mi-ar mai plăcea să o practic. Vine primăvara și cu siguranță o să aducă ture cu bicicleta. Dar parcă mai lipsește ceva.

Și pentru că am poftă de sport, cred că ar fi un moment oportun ca să efectuez o nouă vizită la Decathlon România, secția înot. De ce tocmai acolo? Pentru că știu că acolo am parte de oferte de echipamente sportive la cel mai bun raport calitate – preț. Și știu că se include și înotul. Nu aș fi dezamăgit nici dacă aș căuta de exemplu jachete de navigație. Îmi place și garanția de doi ani oferită pe toate produsele. Ba mai mult, niciodată nu am întâmpinat vreo problemă dacă vroiam să returnez un articol (mai rar) sau să o schimb (mai deloc). Dar să rămânem la înot, căci asta mă interesează acum.

Îmi voi alege o cască de înot. Nu e mare filozofie, doar că e musai să vină bine pe capul meu mare. Căci casca veche e prea uzată să o mai folosesc. Cred că l-au infectat anii și nu se mai poartă. Sau poate că nici nu mai știu unde o găsesc. Apoi îmi mai aleg niște ochelari de înot și un șort de baie. Simplu, nu? Atâta doar că trebuie să mă deplasez la magazin și să probez articolele menționate. Nu costă o avere și pe lângă faptul că am garanția de a nu achiziționa produse de slabă calitate, mă voi alege și cu o sumedenie de alte avantaje.

Căci dacă tot am poftă de sport, este bine să cunosc avantajele sportului de care urmează să mă apuc. Pentru că practic înotul nu are dezavantaje, ci aduce doar beneficii. Mă refer în cazul unor condiții de piscină adecvate. Nu iau în calcul riscul de bronșiolită, pentru că nu am de gând să înot în piscine mizerabile. Deci cu noile antrenamente încrucișate, periodice, mă aștept la beneficii pe partea de concentrare. Vorbim de un mediu separat de pistele de alergare. Dacă învățăm să stăpânim un mediu diferit de mediul de zi cu zi, ne va ajuta și la capitolul încredere.

De câte ori m-am plâns din cauza rutelor cu noroi? Acele probleme, au născut multe planuri secundare. Fiecare plan secundar nu făcea altceva decât să consume din energia alocată planului principal. Sigur că acum nu o să mă apuc să fac antrenamente încrucișate în noroi. Pariul meu este înotul. Mai am pretenția ca înotul să mă ajute la prevenirea multor boli neplăcute. Boli precum tulburări cardiace și circulatorii, probleme respiratorii, tulburări musculo-scheletice, tulburări metabolice, tulburări ale sistemului imunitar (!!!) și probleme ale sistemului nervos.

Cam asta ar fi planul meu de a-mi extinde antrenamentele încrucișate. Sper ca înotul să îmi aducă o plusvaloare pe partea de echilibru în antrenamente. Deci singura condiție este să aloc o mică sumă de bani acestui plan. Să aloc ceva timp pentru alegerea produselor dorite. Apoi să le fotografiez și să ți le arăt, căci puterea exemplului este fundamentală. Și nu în ultimul rând, să mă apuc să înot. Este? De fapt să lăsăm gargara inutilă. Căci eu nu văd nici o chestie complicată în tot acest proces. Baftă!

Imagine copertă: FreeVector.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.