
Azi îți voi arăta cum procedez atunci când am de ales între un costum sau ținută casual. Și cu această ocazie țin să inaugurez o nouă categorie, pe acest blog, intitulat dezvoltare personală. Nu sunt expert nici în modă și nici în dezvoltarea personală. Dar consider că pot fi o sursă de inspirație pentru unii și poate pentru alții ofer un moment de amuzament. Atâta timp cât nu fac cuiva vreun rău, sau nu îmi forțez dreptatea asupra altei persoane, e loc și de asemenea postări.
Costum sau ținută casual?
Dacă cuiva îi place să poarte pe corpul lui pungi, din partea mea este ok. Nu exagerez! Explic doar ca să nu ai impresia că tot ceea ce nu intră în gusturile mele ar fi greșit. Dacă cuiva îi place să poarte treizeci de măști, din partea mea este în regulă. Nefăcând legătura între cele menționate și costumul, eu îi accept și pe fanii costumelor. Doar că mie nu îmi place să port costum. Pentru mine costumul este un fel de coșciug elegant și super scump. Luna trecută am fost prin Milano. Cele mai ieftine costume începeau undeva pe la 90 de euro. Slavă Domnului că nu am cumpărat vreuna!
Zilele trecute am fost ieșit, pe la noi, după niște haine noi potrivite pentru evenimente speciale. Evenimente din alea la care nu te duci să alergi, ci mai degrabă sărbătorești ceva anume cu ceilalți invitați. Prietene, cel mai ieftin costum, care arăta cât de cât, începea de la prețul de 700 lei. Zici că am băgat în buzunar orașul modei, Milano. Păi am înnebunit?! Mai ușor dau 600 de lei pe o pereche de ghete de trail de mare calitate, dar pe care le folosesc foarte des. Un costum folosesc mai rar spre deloc. Persoanele pricepute ar spune chiar că de fapt costumul se poartă la evenimente serale. Poate, eu nu mă pricep.
Și nu am amintit pantofii, cămașa, cureaua. Sigur săream cu foarte mare ușurință pragul de 1300 lei. Nu sunt sărac (oare?), dar nici mie nu îmi cresc banii în pomii fructiferi. Așa că m-am reorientat către ceva mai simplu, către o ținută casual. O ținută care îmi place mai mult, mi-e mai comod și un astfel de combo se poate achiziționa la un buget mult mai redus. Astfel de articole vestimentare nu cred că se află în lista priorităților oricărui sportiv, fie și amator. Dar uneori e nevoie să facem eforturi și înspre această direcție. Doar nu putem să ne afișăm în trening peste tot.
- sacou: 230 lei
- pantaloni: 160 lei
- cămașă: 120 lei
- pantofi: 159
- curea: am avut 🙂
- total: 669 lei
Ceea ce vezi în fotografiile promovate în acest articol, le-am achiziționat sub suma de 700 lei, cât prețul celui mai ieftin costum! Sunt haine noi. Îți vine să crezi? Și dacă te-am prins în offside și nu ai reușit să deduci ideea rândurilor de mai sus, te ajut un pic. Acordă-ți timp propriei tale persoane. Zilnic și în continuu. Dacă nu te ocupi de persoana ta, cine crezi că o să facă, moda? Te susțin să nu te afișezi cu sacou având mânecele până la degete, cu fotografii în care scoți în evidență noul tău ceas sau mașina second-hand, cu diferite alte aspecte mai timide.
Nu ți spun să fii miezul cercului și ministrul extravaganței, dar gândește-te ce și cât meriți. Poate unora le sună narcisist ceea ce am scris, dar eu am învățat că de când sunt mai preocupat de propria mea dezvoltare, ofer mai mult și celor din jur. Ofer inspirație sau exemplu de evitat, sunt capabil să ofer ajutor direct, să ajut mai mult. Pentru că orice om care se dezvoltă poate să ajute din ce în ce mai mult. Acum eu nu am devenit principalul exemplu de urmat sau de evitat, dar poate va fi util celor care se blochează la costume. Uite că există și alternative.
Mâine oricum voi da jos aceste haine și se duc în dulap spre uitare temporară. De fapt le-am dat jos deja. Doar nu ai crezut că scriu acest articol în semi-coșciuge? Și încă ceva. Primul pas spre propria ta dezvoltare începe prin a te accepta pe tine însuți și să îți menții ambiția de a te dezvolta. Începe să porți discuții pe acest subiect cu oamenii din jur. Vorbește și cu persoane de sex diferit, cere-le păreri. Dar nu te ascunde! Și eventual dă și o vizită la un studio foto profesional precum PIXEL PhotoStudio sau un fotograf precum Báthori Zsigmond, precum și alții bineînțeles.
De ce? Poate ai să te simți mai bine după ceva ajutor și anumite rezultate. Uite eu mă simt bine după „succesul” meu de a mă descurca dintr-un buget redus, față de alții care cheltuie mii de lei pe niște haine cusute la fel și pe care le poartă foarte rar. Și chiar dacă acest articol a ieșit oarecum fucked up, nu e problemă. Sper că te-am influențat înspre bine cu ceva sau ți-am aprins ideea ca tu niciodată să nu fii fucked up. Oricum ar fi, aș fi curios să aflu tu ce preferi, costum sau ținută casual?
Un ultramaratonist 🙂
1 Comment