Despre organizarea Mureș Half Marathon 2022

Mureș Half Marathon 2022

Ieri nu am scris nimic despre organizarea Mureș Half Marathon 2022. N-am scris nimic, pentru că eram supărat. Eram foarte supărat pe mine. În schimb azi sunt și mai supărat pe mine. Cum trece timpul, mie așa îmi crește supărarea. Această supărare mă macină și nu îmi dă liniște. Simt că sunt otrăvit cu vaccin otrava supărării. Tocmai din această forță întunecată îmi voi extrage și mai multă putere pentru următoarea mea cursă.

Dar despre organizarea acestui eveniment nu am scris nimic. Doar am amintit la sfârșitul relatării supărării mele, că păcat de acest eveniment. Păcatul e pentru mine, că nu am reușit să am o evoluție mai bună la un asemenea eveniment frumos. Pentru că Mureș Half Marathon este un eveniment aparte și demnă de recunoaștere pe plan național. Echipa Mureș Runners este o echipă cu ștaif în organizarea evenimentelor sportive.

Imaginează-ți că trebuie să strângi „doar” 20 de oameni. Pentru această mână de oameni, trebuie să le organizezi un eveniment. Să le pui la dispoziție tot ce au nevoie pentru buna desfășurare a evenimentului. Și mai imaginează-ți că ai la dispoziție o echipă formată din alte 10 persoane. Cum ți se pare? Nu este ușor, așa-i? Dar atunci ce să mai spunem despre un eveniment cu sute și mii de participanți.

Azi este timpul să le mulțumim celor care au stat în spatele acestui eveniment. Pentru că rezultatele muncii lor s-a văzut „pe teren” cum s-ar spune. Tot „ei sunt de vină” și pentru participarea mea la Mureș Half Marathon 2022. Păi altfel mai participam eu la acest concurs după numai 7 zile scurse de la Everesting? Cu siguranță că nu!

Aspecte pozitive de la Mureș Half Marathon 2022

Vorbim despre un eveniment sportiv care se desfăsoară în orașul în care stau. Un eveniment lăudabil. Și voi începe cu șirul punctelor pozitive. Taxa de înscriere a fost una acceptabilă! Este un aspect foarte important, într-o perioadă în care la unele evenimente pur și simplu au explodat taxele de înscriere. N-avem ce face, cel mult sărim peste ele. Asta e.

Kitul de concurs a fost din nou satisfăcător. Și din nou a conținut un element surpriză. Mă refer la mănecuțele de alergare. Erau ani în care s-a inclus o șapcă (cu care am fost și-n Italia!). Apoi altă dată am primit o vestă de alergare. Chiar eram curios ce vom primi și în acest an. S-au mai inclus ceva discounturi la alte concursuri (pe care le-am utilizat deja). Geluri, băutără cu vitamine (nu energizant de-ți pușcă inima de la ea) și bineînțeles numărul de concurs cu cip.

Foarte important! Nici urmă de măsuri covidisto-fasciste și inutile! Și ai să vezi că nici nu se va forma vreun focar de infecție din cauza acestui concurs de alergare. Hai să nu fim ipocriți. Da, ne temem de necunoscut, dar de ce? Pentru că nu suntem informați (corect) și nu ne pregătim pentru necunoscut. Dar asta nu îseamnă că trebuie să ne comportăm la nesfârșit precum niște idioți utili. Utili celor care vor să se imbogățească pe seama oamenilor naivi. Știu ce vorbesc. Din 2019 și încoace, am participat la N concursuri și acele evenimente nu au cauzat focare de infecție! Respect această lipsă de idioțenie de la Mureș Half Marathon 2022.

Am avut acces la toalete. Acces la puncte de hidratare și alimentare. Traseul a fost unul nou, dar mie mi-a plăcut. Nici nu mi-ar părea rău ca acest traseu să se păstreze și pe viitor! Am avut parte și de un pasta party pe măsură, cu gustări de calitate. Eu sunt un om meticulos. Chiar nu găsesc greșeli de organizare în acest an. Asta din perspectiva mea, raportat la alte multe zeci de competiții la care am participat și la așteptările mele. Să mai amintim și de fotografii? Superbe! Grație celor de la Pixel Pro Sport!

Mureș Half Marathon 2022

Două propuneri pentru următoarea ediție Mureș Half Marathon

Probele pentru copii au fost și ele un succes frumos. Am văzut foarte mulți copii care au participat la cursele destinate pe diferite categorii de vârstă. Și au primit chiar și medalii foarte frumoase! Un impuls important generației următoare de a face sport. Doar la cursele de copii am observat două chestii minore. Dar chiar că minore! Nu există nici o supărare, dar feedbackul constructiv nu trebuie să lipsească niciodată.

Ar fi bine ca pe viitor să se asigure integritatea unei bucle de alergare. Poate unii părinți și copii n-au știut unde este întoarcerea și au tăiat bucla. Sigur că nu a existat premiere pentru copii, dar e vorba de exemplul dat celor mici. Dacă unii aleargă pe traseul corect și alții „trișează”, nu cred că cei corecți pot învăța un lucru bun din cele văzute.

Și ar mai fi încă un punct mic de tot, dar totuși sensibil. Ar fi bine să se găsească o soluție și să se ferească cei mici de soare. Mă refer la zecile de minute în care stau grupați și așteaptă să le vină rândul. N-a fost un capăt de lume, dar tocmai prin aceste detalii se poate crește de la an la an. Așa cum Mureș Runners ne-au obișnuit de fiecare dată. Sigur că aici ar avea un rol important și Primăria Târgu Mureș. Aceea piață de la teatru este precum un magnet puternic la insolație.

Nu am emoții că la anul vom avea parte de o ediție și mai reușită. Dacă ține de organizatori, cu siguranță că va fi așa. Dacă ține și de alți factori specifici vremurilor noastre, atunci am îndoieli. Dar deocamdată să sperăm la bine. Eu oricum sunt condamnat să sper la bine, și asta din pricina forței întunecate ce extrag în continuu din otrava supărării pe seama performanței mele slabe.

Mulțumesc, mulțumim, Mureș Runners!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.