Diferențe dintre maimuțe și oameni

diferențe dintre maimuțe și oameni

În acest articol voi prezenta două diferențe dintre maimuțe și oameni. N-am să mă axez pe prezentarea maimuțelor. Consider că majoritatea oamenilor au cel puțin informații de bază despre maimuțe. De exemplu despre cimpanzei se știe că sunt animale foarte inteligente. Asta în ciuda faptului că nu pot stăpâni un limbaj real. Un limbaj în care cuvintele sunt organizate într-o rețea complexă de semnificații.

Dar maimuțele dispun de o memorie foarte bună. Acest aspect nu se manifestă doar în laboratoare. Datorită inteligenței lor și cu memoria bine dezvoltată, maimuțele rar se lasă cuprinși în capcanele inconsistenței. Din păcate nu se poate spune la fel despre oameni. Oameni care, în ciuda capabilităților intelectuale, sunt predispuși la supracomplicarea inutilă a lucrurilor atunci când ar trebui să se axeze pe simplitate.

Iar atunci când ar fi nevoie de un discernământ mai elaborat, des se închid ochii. Vorbesc despre idioții utili care le știu pe toate și în general e adevărat doar ce vor ei să creadă cu orice preț! Dar hai să luăm anumite exemple concrete. Ca să existe și acestea în arhivă. Atunci când ne vom uita înapoi, dacă vom mai apuca să ne uităm înapoi, să vedem cât de „inteligenți” au fost unii. Câte măsuri inconsistente am urmat precum oile.

Pentru idioții utili, despre care eu nu cred că au mintea la purtător nici măcar cât să înțeleagă niște simple diferențe dintre maimuțe și oameni, nu contează sau nu există lockdown-ul actual din Shanghai. Pentru ei nu există acel lockdown barbar de-a dreptul! Nu se realizează că sunt blocaje în porturi și toate firmele de logistică anunță deja o nouă criză a lanțurilor de aprovizionare!

Pentru idioții utili, nu contează că până și ziarele chinezești scriu de lockdown. Nu contează oamenii care trăiesc acolo și discută cu noi. Cu mine personal un programator pe sisteme android. În filmulețul de mai sus se explică foarte clar ce înseamnă un lockdown în China. Dar contează? Nu! Evident că nu! Parcă îi văd deja pe idioții utili argumentând în stânga și în dreapta cu figurile lor ipocrite.

După un anumit timp, cred că până și maimuțele ar fi în stare să tragă linie între realitate și cacealma. Până și maimuțele ar fi în stare să adopte soluții diverse în locul unei singure direcții abominante. Doar oamenii sunt în stare pentru introducerea calului troian prin ușa sănătății publice. În zilele noastre calul troian fiind segregarea. Segregarea este un cal troian pentru că la umbra ei totalitarismul se instalează încet și sigur.

Uneori mă întreb dacă anumite persoane chiar fac parte din specia Homo Sapiens. Dacă acele persoane sunt înzestrate cu gândire și rațiune. Dacă sunt capabili măcar de un minim discernământ între alb și negru sau lumină și întuneric. Îmi pun astfel de intrebări atunci când citesc elucubrațiile unora. Atunci când unii aplaudă orice fel de măsuri, chiar și inconsistente, în „numele sănătății publice”. Bine, am început să citesc din ce în ce mai puțin din elucubrațiile idioților utili, doar atât cât să fiu informat și sigur că idioții au rămas la nivelul lor.

Continuând cu aceste diferențe dintre maimuțe și oameni, voi povesti o scurtă întâmplare. S-a întâmplat ieri, sub ochii mei, în aeroportul din Milano. În Italia chiar și acum este obligatorie masca cea sfântă și salvatoare. Dar nu orice mască. Aceasta trebuie să fie modelul FFP 2. Drept urmare am stat protejați cu toții în aeroportul unei națiuni cu pretenții culturale foarte ridicate, dar cu niște noi valori abominale. Eu nu am zis că idioții utili nu sunt prezenți peste tot!

S-a întâmplat la ultima poartă, înainte de transportul către avion. Nici nu mai aduc în vorbă porțile anterioare și măsurile elementare de acolo. După ultima poartă a existat o mică încăpere de așteptare. Un fel de coridor închis. O încăpere cu pereți din sticlă. După ce ai respectat în tot aeroportul măsurile vitale, erai ținut în acea parcelă om lângă om, precum heringii din cutia de conservă. Un fel de lagăr modern, o cameră de gazare cu dioxid de carbon, dacă este să comparăm cu (in)utilitatea măsurilor din restul aeroportului.

Dar sigur că e ceva normal și consistent. Dacă vrei să înțelegi din ce cauză, trebuie doar să-i întrebi pe idioții utili. Pe mine nu mă mai interesează explicațiile lor. Mie îmi ajunge doar să-i scuip. Pe moment doar prin gând, din cauza măștii. Deocamdată fiecare cu adevărul lui, nu? Doar că idioții utili îmi/ne linșează în mod continuu libertatea și demnitatea. Eh, vezi că până la urmă masca îi poate apăra de scuipături pe idioții utili.

Eu nu am o problemă cu statul în acel coridor. Nici cu statul în acel coridor precum heringii. Doar că, vezi tu, tocmai asemenea aspecte elimină orice eficiență a măsurii cu măștile. Și este doar un singur exemplu din zecile pe care aș putea să le înșir din cele trăite în minivacanța din Italia. Heringii umani din coridorul închis amintit, mi se pare o chestie normală și neinventată acum. Doar că atunci restul măsurilor sunt inutile, ineficiente, de fațadă și un uriaș atac la demnitatea oamenilor. Să vă amintiți acest lucru tot timpul de acum încolo. Și mai ales încolo, atunci când ne vom uita înapoi, dacă vom mai apuca să ne uităm înapoi. Să vă amintiți și de atitudinile voastre ipocrite!

După cele două exemple cu inconsistențele măsurilor, chiar și după doi ani de zile de pandemie, cred că ești capabil să constați că de exemplu în Shanghai vorbim despre un mecanism care e imaginat în așa fel încât să nu se termine niciodată. Și mai spre Europa măsurile deocadamtă sunt „doar” la nivelul de rănire al inteligenței personale al individului uman.

La diferențe dintre maimuțe și oameni este obligatoriu să ne amintim un lucru anume. Maimuțele nu s-ar lăsa niciodată conduse de cel mai prost membru din grup. Ar mai fi speranțe de redresare? Sigur că da! Doar că deja sunt invers proporționale cu uriașul potențial de autodistrugere al planetei. Și de această dată nu am abordat, intenționat, situația din Ucraina. Aproximativ aceeași idioți utili, care urlau cu #staiacasă sau pentru vaccinarea obligatorie, acum își iau partea în propaganda menită să schimbe poziția neutră a României.

De aceea, în această perioadă, prefer să mă duc la pescuit, să ies la alergat, să călătoresc. Toate cele amintite cât se poate de mult și cât mai puțin timp, spre deloc, petrecut cu idioții utili. Asta în timp ce mecanismul implacabil de autodistrugere al planetei își continuă funcționarea. Firește prin guvernarea de către energiile unite ale unor minți bolnave. Chiar nu se vede ce fel de „leaderi” ne administrează sorțile? Minți bolnave care au înțeles că sunt autoritari asupra unei lumi populate de oameni ce-au fost dresați să aibă comportament de oi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.