Primul pas spre Everestul meu!

Primul pas spre Everestul meu!

Am decis să fac primul pas spre Everestul meu. Poate te întrebi cum de am luat această decizie. Păi decizia este una destul de simplă. Practic nu are nici un fel de bază solidă de logică. Dar poveștile aparte din viață nu se nasc neapărat în urma unor planificări ample. Din contră, poveștile magice pot lua naștere chiar și prin simple decizii instante. În ciuda lipsei argumentelor logice am totuși anumite motive.

Lipsa argumentelor logice o reprezintă etapa pregătirilor în care mă aflu. Las în spate cinci luni de antrenamente de fundație, în care am încercat să rezolv mai multe deficiențe care au ieșit la iveală de-a lungul alergărilor din anii trecuți. Cinci luni stresante din punct de vedere fizic și psihic. Urmează etapa calității inițiale. Toate acestea înseamnă că în acest moment pur și simplu nu sunt pregătit pentru un ultramaraton de orice fel. Abia duc 15 km în alergare.

Despre ce fel de ultramaraton este vorba?

Primul pas spre Everestul meu se poate traduce și prin competiția Rarău Everesting (30 Aprilie 2022). Prima ediție va avea loc la Câmpulung Moldovenesc. Este vorba despre o competiție unică, cu un concept foarte simplu dar în același timp foarte brutal. În decursul a maxim 30 de ore trebuie adunate cât mai multă elevație pe urcarea spre vârful Rarău. Dacă voi reuși să urc de zece ori pe vârful Rarău, această izbândă ar echivala cu urcarea Everest (8.848m). Obiectivul meu minim este de cinci ture, echivalent cu urcarea pe vârful Mont-Blanc (4.808m).

Motivele principale pentru care am pornit proiectul meu cu „Primul pas spre Everestul meu!”

  1. Prima mea participare la o competiție de ultramaraton de 24 ore l-am efectuat într-o perioadă în care nu am avut la activ nici măcar o distanță de maraton alergată. Trebuia să alerg cu un prieten în echipă la Mureș 24H. Ulterior dânsul a decis să se înscrie la proba individuală. Egoul meu nemărginit nu m-a lăsat să-l urmăresc de pe margine și m-am băgat și eu în cursă. Restul deja știi, da?!
  2. În această lume idioată și lipsită de consistență, niciodată nu știi când poți avea parte de ultima ta aventură memorabilă. Mă doare fix în cot că nu sunt pregătit pentru așa ceva. Mă lasă rece că argumentele logice lipsesc cu desăvârșire. Dintotdeauna am fost și voi rămâne un rebel nebun. Ei bine, la Rarău Everesting voi avea ocazii multiple de rebeliune. Cu mine însumi.
  3. Farmecul vieții o dau lucrurile trecătoare. Totul trebuie savurat la maxim în prezent. La un moment dat am prețui și durerile de la un ultramaraton. Dar poate că nu vom mai avea ocazia. Poate iarăși vom asista la manifestările idioților utili ai sitemului cum ne închid în case. Sau vom privi spre cer când cade vreo rachetă lansată din mijlocul disputelor geopolitice.
  4. Dacă prietenii mei Veres Robert Zsolt (BiB 99) și Báthori Zsigmond (BiB 100) s-au înscris, eu cum aș fi putut să stau deoparte? Mergem împreună și vom savura emoțiile acestui concurs excepțional. Vom îndura împreună momentele grele. La final vom privi împreună în urmă, plini deja cu dopamină (hormonul fericirii).

Astfel că primul pas spre Everestul meu înseamnă participarea la Rarău Everesting. Aici închei anunțul, pentru că am foarte mult de lucru. Time to play de game. It’s on!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.