Tușnad Marathon 2022, locul 4 la Ștafetă Mixtă

Tușnad Marathon

La Tușnad Marathon aveam nevoie de o prestație bună. Din cauza mizei crescând. Se poate spune că perioada recentă pentru mine a fost una aglomerată în materie de competiții de alergare. Dacă aș alerga la competiții doar pentru distracție, atunci nu ar fi fost aglomerată. Dar eu am un vis. Și depunând un efort maxim săptămână de săptămână, chiar și la nivelul meu, s-au aglomerat competițiile. Dar acum urmează o perioadă de pregătiri mai ample și puțină pauză la competiții.

Echipa noastră s-a închegat anul trecut. La Mureș 24H 2021. N-am fost nevoit să termin o facultate ca să îmi dau seama că această echipă funcționează impecabil. Nu există egoism în sânul echipei. Nimeni nu face vreun tip de politică. Nu se aruncă ironii sau observații răutăcioase. Niciunul dintre noi nu caută cu lumânarea conflictul. Ne unește pasiunea pentru alergare și proiectele noastre comune sunt clădite pe respect reciproc.

Iubita mea, prietenul meu Tamș Viorel și cu mine, am decis să formăm o echipă de ștafetă mixtă la Tușnad Marathon din acest an. Proiectul era unul ambițios și fiecare dintre noi a trebuit să se lupte cu propriile sale orgolii sau temeri. Dar din nou a câștigat spiritul de echipă. Îți voi zice ceva care nu am discutat cu echipa mea. Și niciodată nu vei auzi de la ei următoarele lucruri.

Sunt doi campioni. Iubita e dublu câștigătoare de concursuri. Mai exact o competiție de alergare, un fel de campionat. Și un concurs la categoria de vârstă. Acum ea a trebuit să câștige în fața nesiguranței. Urma să alerge în echipă cu doi băieți mai puternici și mai iuți ca ea. A dat dovadă de foarte mult curaj acceptând această provocare. Sunt sigur că această decizie îi va fi una de referință pentru viitorul ei în alergare!

Tamș Viorel, în schimb, este un mare campion. A câștigat multe maratoane și competiții în cariera lui. Doar că poate unii au uitat deja. Eu nu am uitat și sunt sigur că după accidentarea din trecutul recent, el va reveni acolo unde îi este locul. Abia aștept! Viorel a trebuit să pună deoparte orgoliul de a alerga alături de alți doi alergători mai slabi cotați față de el. Simplitatea pură și omenia nemărginită a lui Viorel, a câștigat din nou.

Eu, la rândul meu, a trebuit să mă împac cu ideea că în cazul unui rezultat pozitiv, lumea o să spună că e numai din cauza celor doi coechipieri. Mai ales din cauza lui Viorel. Este în regulă ca lumea să vorbească și noi să alergăm. Și azi noi am alergat. Din nou. Am alergat în căldură și ne-am luptat cu diferențe de nivel pozitiv agasante. Și nu în ultimul rând cu alte 25 de echipe, 26 în total cu noi, la ștafetă mixtă.

Azi nu am chef să intru în detalii. Pot să spun doar că fiecare dintre noi a dat tot ce a putut și a savurat la maxim această zi aparte. Nu avem regrete, dar știm ce putem face mai bine pe viitor. Rezultatul nostru, având în vedere competiția grea, arată valoarea unui podium la un asemenea concurs de alergare. Azi am fost pe aproape. Consider că putem să ne ridicăm pălăriile în fața oponenților.

Azi nu intru în detalii, pentru că savurez momentul. Savurez bucuria de a obține un rezultat frumos. Ne-am distrat la maxim cu adrenalina stând să explodeze. Pentru această poziție 4 la Tușnad Marathon, ne-am luptat din greu. Și nu ne-am făcut de rușine. Eu sunt mândru de această echipă. Nu i-aș schimba pentru nimic din această lume. Această echipă m-a impresionat încă de la Mureș 24H 2021, fiindu-mi alături ture în șir și ajutându-mă în momentele dificile.

Nu știu ce fel de proiecte comune vom mai avea pe viitor. Dar sunt sigur că fiecare dintre noi știm cum să administrăm miza unui concurs. Sunt sigur că orice vom mai încerca pe viitor în aceeași formulă, va ieși și mai grozav. Poate vom crește la nivelul de a efectua într-o zi un #hammertime puternic. Poate? Cu siguranță!

Eu îți mulțumesc pentru atenție. Uite că se poate ridica după o cădere dureroasă precum la Mureș HalfMarathon. Și acum îți las aici, ca și amintire, lista cu primii 5 clasați de la ștafeta mixtă.

P1. Sinca Zsolt | Fazakas Biborka | Deak Sandor – 01:35:04
P2. Mihály Gábor | Balázs Tibor | Mihály Erzsébet – 01:36:00
P3. László Szilárd | Nagy Elemér | Kiss Gabriella – 01:46:54
P4. Grávuj Miklós Henrich | Csegedi Kinga | Tams Viorel – 01:49:44
P5. Roșu Lavinia Adelina | Munca Silviu | Kadar Romina Paula – 01:50:27

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.