Tirania covidistă este dezlănțuită

Pe de o parte domină prostia. Pe de altă parte domină frica. Mai domină și interesele legate de afacerile personale restrânse sau blocate. Ambele situații se pot numi constrângeri și sunt valide. Fiecare parte ascunde și un anumit nivel de naivitate. Dar nici una dintre părți nu poate garanta susținerile sale. Și totuși, toată lumea încearcă să își impună pe alții punctul lui de vedere cu forța. Primează doar interesele personale.

O carte „senzațională” vândută în plus. O afacere proprie salvată. Un loc de muncă salvat. Se atacă și se susține „unica soluție” cu o pasiune nemărginită. Și în tot acest timp asimptomaticii parcă s-au făcut aburi. Se uită și de cei cărora nu le-ar fi indicată „unica soluție” din considerente medicale. Fiecare parte parcă așteaptă moartea celuilalt, doar ca să-și poată dovedi propriul adevăr. S-a amestecat știința cu credința și invers. A cucerit timp și spațiu comoditatea specifică ambelor tabere.

Extrema ConspiraționistăCalea din MijlocExtrema Supusă
COVID-19 nu există!Nici prea îngrijorați, dar nici deloc.Vom muri de COVID-19!
Ne vor injecta chipuri în sânge!Bine că nu se otrăvesc alimentele 🙂Tot ce nu ne convine, e teorie conspiraționistă!
Ni se pregătesc radiații 5G!Extremele încep să o ia razna...Televizorul este sfânt cu știrile alarmante!
Nu ne vaccinăm!Oare care ar fi alegerea mai bună?Dar să se vaccineze toată lumea!
Mai bine mor, decât să mă vaccinez!Mai bine ne delimităm de extremiști.Trebuie să îmi salvez afacerea. Vaccinarea e „unica soluție”!
Nu fiți cobai de laborator! Nu vă vaccinați!Cine poate garanta să spună! Cine nu să își vadă de treabă 😉Balcanism! Nu putem garanta, dar vaccinați-vă!
Hahaha, a murit de COVID-19, deși era vaccinat!S-a ajuns mult prea departe. E dezgustător!Hahaha, așa îi trebuie dacă nu s-a vaccinat! Normal că a murit!

Și în tot acest timp, controlul digital se instaurează încet cu încetul.

Vrei cod QR? Ia de aici cod QR!

Un vaccinat indecis de corectitudinea deciziei sale…